Header Ads

Γένοβα: Κατεδαφίστηκε η γέφυρα που κατέρρευσε σκοτώνοντας 43 ανθρώπους

Oι δύο κύριοι πυλώνες που είχαν απομείνει από την κατάρρευση της γέφυρας της Γένοβας τον Αύγουστο του 2018 καταστράφηκαν το πρωί της Παρασκευής με εκρηκτικά, ώστε να επιτραπεί η ανέγερση μιας νέας δομής. Η γέφυρα είχε καταρρεύσει μετά από ισχυρή καταιγίδα και είχε στοιχίσει τη ζωή 43 ανθρώπων.

Περίπου 4.500 τόνοι μπετόν και χάλυβα των δύο τεράστιων πυλώνων κατέρρευσαν μέσα σε επτά δευτερόλεπτα μέσα σ’ ένα σύννεφο σκόνης, μπροστά στα μάτια των πολυάριθμων Γενοβέζων που είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν από απόσταση την κατεδάφιση. Σχεδόν 4.000 κάτοικοι της περιοχής χρειάσθηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους εξαιτίας της κατεδάφιση.

Δεξαμενές νερού και υδραντλίες είχαν επίσης αναπτυχθεί επιτόπου ώστε να δημιουργηθεί ένα υδάτινο τείχος και να αποφευχθεί η διασπορά λεπτής σκόνης στην πόλη. Επί δέκα μήνες, τα ερείπια της γέφυρας είχαν παραμείνει στα περίχωρα της έκτης μεγαλύτερης πόλης της Ιταλίας, καθιστώντας τα μια οδυνηρή υπενθύμιση της τραγωδίας για τους χιλιάδες κατοίκους της.

«Σήμερα δεν κατεδαφίζεται μόνο η παλιά γέφυρα, αλλά αρχίζει να υψώνεται και η καινούρια», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι, που ήταν παρών στην κατεδάφιση.

Χτισμένη τη δεκαετία του 1960, η γέφυρα Μοράντι, που πήρε το όνομά της από τον αρχιτέκτονα που τη σχεδίασε ήταν μια από τις πιο πολυσύχναστες γέφυρες στη χώρα, μεταφέροντας φορτία αλλά και τουρίστες από και προς το λιμάνι της πόλης.

(Με πληροφορίες από CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ) 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.