Header Ads

Κανονικά θα διεξαχθεί το Pride στην Κωνσταντινούπολη παρά την περσινή απαγόρευση

Η παρέλαση του Pride στην Κωνσταντινούπολη θα διεξαχθεί κανονικά την Κυριακή 30 Ιουνίου, παρά την περσινή απαγόρευση από την τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης. 

«Πριν από πενήντα χρόνια, η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ξεχύθηκε στους δρόμους της Νέας Υόρκης για να πολεμήσουν τον φανατισμό και τις προκαταλήψεις – και νίκησαν. Την Κυριακή, χιλιάδες πολίτες θα βγουν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, αψηφώντας την παράνομη απαγόρευση και ενδεχομένως θα αγωνιστούν ενάντια σε πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα και αστυνομικά γκλοπ, ώστε να γιορτάσουμε το Pride», δήλωσε η Σάρα Χολ, Αναπληρωτής Διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ευρώπη.

«Απαγορεύοντας όλες τις διαμαρτυρίες υπερηφάνειας στην πόλη, καταλαβαίνει κανείς τι κρύβεται πίσω από αυτό. Δεν έχει καμία σχέση με ζητήματα ασφαλείας ή δημόσιας τάξης, αλλά αποτελεί μια προσπάθεια να εξαλειφθεί μια ομάδα, που σύμφωνα με τις αρχές, θεωρείται κοινωνικά απαράδεκτη», συμπληρώνει

«Υπάρχει ακόμη χρόνος για τις αρχές να κάνουν το σωστό και να επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί η ετήσια γιορτή της αγάπης, της αποδοχής και της πολυμορφίας στην Κωνσταντινούπολη χωρίς φόβο και προκατάληψη για πρώτη φορά από το 2015.

Αυτό θα είναι το πρώτο pride μετά την απαγόρευση του 2018. Γιορταζόταν από το 2003 ως ένα ειρηνικό γεγονός. Ωστόσο, από το 2015 υπήρχαν σχετικές απαγορεύσεις στην πόλη.

Πηγή: Amnesty 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.