Header Ads

Ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ βγάζει σε πλειστηριασμό 126 κιθάρες στην μάχη για την κλιματική αλλαγή

Ενας από τους σπουδαιότερους μουσικούς του κόσμου, ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ, ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Pink Floyd, αποφάσισε να δώσει την δική του μάχη για την κλιματική αλλαγή.

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου, 126 κιθάρες, ανάμεσα τους και η μυθική μαύρη Fender Stratocaster, με την οποία ο Γκίλμουρ ηχογράφησε το «The Dark Side of the Moon», το «Wish You Where Here» καθώς και το «The Wall», βγήκαν σε πλειστηριασμό, από τον οίκο Christie’s στην Νέα Υόρκη.

Η μαύρη Fender Stratocaster είχε εκτιμηθεί στα 100,000 με 150,000 δολάρια για να πουληθεί τελικά στο εξωπραγματικό ποσό των 3,975,000 δολαρίων.

Ο οικος Christie’s με δελτίο τύπου έκανε γνωστό πως η συγκεκριμένη δημοπρασία ήταν η μεγαλύτερη και πληρέστερη πώληση κιθάρων καθώς και αυτή με τα μεγαλύτερης αξίας μουσικά όργανα στην ιστορία των πλειστηριασμών.

Ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ,  ανακοίνωσε ότι τα έσοδα θα διατεθούν στην ClientEarth, μια μη κερδοσκοπική διεθνή οργάνωση για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Η παγκόσμια κλιματική κρίση είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που θα αντιμετωπίσει ποτέ η ανθρωπότητα και σε λίγα χρόνια οι συνέπειες από την  αύξησης της θερμοκρασίας παγκοσμίως, θα είναι μη αναστρέψιμες», ανέφερε ο Γκίλμουρ. «Χρειαζόμαστε έναν πολιτισμένο κόσμο που θα συνεχίσει να υπάρχει για τα εγγόνια μας και πέρα ​​από αυτά, στον οποίο να μπορούν να παίξουν αυτές τις κιθάρες και να τραγουδήσουν αυτά τα τραγούδια».

 

Οπως αναφέρει στο άρθρο της η αμερικάνικη έκδοση της HuffPost US, η δημοπρασία σύμφωνα με τον οίκο Christie’s καθυστέρησε μια ώρα λόγω του «άνευ προηγουμένου αριθμού υποψήφιων» που παρατάχθηκαν γύρω από το  Rockefeller Center. Συνολικά, περισσότεροι από 2.000 υποψήφιοι από 66 κομητείες συμμετείχαν, τόσο σε απευθείας σύνδεση, όσο και αυτοπροσώπως.

Πηγή: HuffPost US

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.