Header Ads

Συνάντηση Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δέχθηκε να συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σήμερα στα σύνορα μεταξύ της Νότιας και της Βόρειας Κορέας, δήλωσε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, ο οποίος αναμένεται να μετάσχει στο γεγονός.

«Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας θα ανταλλάξουν χειραψία για την ειρήνη στην Πανμουντζόμ, τον τόπο που συμβολίζει τη διαίρεση», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Μουν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα πάμε στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ) και θα συναντήσω τον πρόεδρο Κιμ. Χαίρομαι πολύ», δήλωσε στη συνέχεια ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απηύθυνε χθες μια πρόσκληση της τελευταίας στιγμής στον Βορειοκορεάτη ηγέτη να πάει εκεί για να του σφίξει το χέρι και να του πει «καλημέρα».

Η προσέγγιση ανάμεσα στις δύο χώρες έδειχνε τους τελευταίους μήνες να έχει βυθιστεί σε τέλμα μετά την αποτυχία της δεύτερης συνόδου κορυφής Τραμπ-Κιμ στο Βιετνάμ τον Φεβρουάριο.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν αποδέχθηκε δημοσίως την πρόσκληση να μεταβεί στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη.

Με εξαίρεση τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο, όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ έχουν επισκεφθεί την Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη, λόγω του συμβολικού της χαρακτήρα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα τηρούσε την παράδοση και θα επισκεπτόταν τον έντονα συμβολικό αυτόν τόπο στη διάρκεια μιας πρώτης επίσκεψής του στη Νότια Κορέα το 2017, αλλά το ελικόπτερο που τον μετέφερε δεν μπορούσε να προσγειωθεί λόγω ομίχλης.

Το αρχικό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο προβλέπει ότι ο Τραμπ θα μεταβεί εκεί γύρω στις 08:00 ώρα Ελλάδος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.