Header Ads

WSJ: Η Deutsche Bank σκέφτεται να προχωρήσει στην περικοπή 20.000 θέσεων εργασίας

Η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο απόλυσης 15.000 έως 20.000 εργαζομένων, δηλαδή ένα στα έξι άτομα που απασχολεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal.

Σε περίπτωση επικράτησης του συγκεκριμένου σεναρίου, οι απολύσεις θα πραγματοποιηθούν μετά από έναν χρόνο και θα επηρεάσει όλα τα παρακλάδια της εταιρείας παγκοσμίως.

Οι συνομιλίες σχετικά με την αναδιάρθρωση πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή, αλλά δεν έχουν ληφθεί ακόμα οι τελικές αποφάσεις, σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου Reuters.

Πηγές ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα στο Reuters, ότι η τράπεζα σχεδιάζει να μειώσει την δραστηριότητά της στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αφήνοντας μόνο μια βάση που θα εξυπηρετεί εταιρικούς πελάτες και πελάτες υψηλής αξίας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία των μελών της τράπεζας, συζητήθηκε η άμεση ανάγκη περικοπών στις αμερικανικές μετοχές και τις εμπορικές συναλλαγές.

Ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Σιουίνγκ προσπαθεί να πείσει τους επενδυτές να επιστρέψουν στην μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, της οποίας οι μετοχές είχαν ρεκόρ πτώσης τον περασμένο μήνα.

Πηγή: Reuters 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.