Header Ads

ΑΣΕΠ: Έτσι θα τοποθετηθούν οι 8.166 επιτυχόντες της 3Κ/2018 στους δήμους

ΑΣΕΠ, photo: Eurokinissi

ΑΣΕΠ: Τα οριστικά αποτέσματα της 3Κ/2018 ανακοινώθηκαν και πλέον οι 8.166 προσληφθέντες από τους περίπου 130.000 υποψήφιους περιμένουν την πρόσληψή τους. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι επιτυχόντες μέχρι την τοποθέτησή τους στην θέση στο δήμο.

ΑΣΕΠ: Τι πρέπει να κάνουν όμως οι διοριστέοι και οι επιλαχόντες; Το ΑΣΕΠ, όπως είναι ήδη γνωστό θα αποστείλει επιστολές σε υποψηφίους της 3Κ/2018 που είδαν έστω και μικρή αλλαγή στα μόριά τους. Για τους διοριστέους η επιστολή του ΑΣΕΠ θα είναι ενημερωτική.

Οι διοριζόμενοι πρέπει να καταθέσουν κατά το χρόνο πρόσληψής τους στον οικείο φορέα, τα απαραίτητα από το νόμο δικαιολογητικά τα οποία βαρύνουν αποκλειστικά τους ιδίους, πλην εκείνων των δικαιολογητικών τα οποία υποχρεούται αυτεπάγγελτα να αναζητήσει ο φορέας από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπάρχουν διοριστέοι οι οποίοι δηλώνουν αδυναμία κατάθεσης δικαιολογητικών στο φορέα διορισμού τους, λόγω υποβολής των πρωτοτύπων στο ΑΣΕΠ, οφείλουν οι ίδιοι να ζητήσουν τη χορήγηση αυτών με αίτησή τους προς το ΑΣΕΠ και όχι ο φορέας διορισμού.

Η διαδικασία διορισμού από δω και πέρα είναι τελείως διαφορετική «δουλειά».Το χρονοδιάγραμμα τοποθέτησης περιλαμβάνει: Κλήση διοριστέων στο δήμο, κατάθεση δικαιολογητικών, αυτεπάγγελτος έλεγχος, έκδοση απόφασης διορισμού, έλεγχος και έγκριση διορισμού από την Περιφέρεια, δημοσίευση διορισμού σε ΦΕΚ και τέλος τοποθέτηση.

Σιάρκος Μάκης
Από το Blogger.