Header Ads

ΟΑΕΔ: 'Ερχεται πρόγραμμα για 3.000 ανέργους - Ποιους αφορά

ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα ενεργητικών πολιτικών της Ελευσίνας για εγγεγραμμένους άνεργους ηλικίας 45 ετών και άνω με έξι μήνες ανεργίας.

Ειδικότερα καλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέσω του λογαριασμού τους στο e-services. Αφορά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους Δήμους Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας και στην Βιομηχανική Ζώνη του Θριασίου πεδίου.

Η επιχείρηση θα πρέπει να δηλώνει μέσω του eservices στο portalτου ΟΑΕΔ τα εξής στοιχεία: a.ΚΑΔ b.Αριθμός προσωπικού και είδους συμβάσεων c. Αριθμός προσφερόμενων θέσεων πρακτικής άσκησης ανά επιθυμητή ειδικότητα d.Περιγραφή θέσεων πρακτικής.

Οι επιχειρήσεις που θα επιλέξουν την πρακτική άσκηση ιδιωτικού δικαίου δεν επιτρέπεται να έχουν προβεί σε απόλυση εργαζομένων της ίδιας ειδικότητας με την θέση πρακτικής άσκησης, από την ημερομηνία ένταξης του πρακτικά ασκούμενου και για όσο διάστημα διαρκεί η υλοποίηση της πρακτικής άσκησης. Σε περίπτωση που συντρέξει μείωση αυτού του προσωπικού ένεκα απόλυσης, θα πρέπει η επιχείρηση εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την απόλυση, να προβεί σε νέα πρόσληψη.

Η επιχείρηση πρακτικής άσκησης ορίζει έναν εργαζόμενό της ως επιβλέποντα πρακτικής άσκησης, ο οποίος θα έχει την ευθύνη του ωφελούμενου (πρακτικά ασκούμενου) και θα συνεργάζεται άμεσα με τον επόπτη πρακτικής άσκησης και τον Εργασιακό Σύμβουλο του ΚΠΑ2 Ελευσίνας.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ 

Αθανασία Βιδάλη
Από το Blogger.