Header Ads

Έρχεται νέο πρόγραμμα κατάρτισης για 1.580 άνεργους πτυχιούχους

photo: Pexels

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης για 1.580 ανέργους ετοιμάζει το Υπουργείο Εργασίας το οποίο έστειλε και τις σχετικές προσκλήσεις στους φορείς.

Πρόσκληση στους φορείς να υποβάλουν προτάσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης που αφορά 1.580 ανέργους πτυχιούχους εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας. Ειδικότερα καλεί τους φορείς:

  • Επιστημονικοί, επαγγελματικοί φορείς ΝΠΔΔ

  • Θεσμικοί Κοινωνικοί Εταίροι / οργανώσεις αυτών

  • ΝΠΔΔ (Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα)
  • ΝΠΔΔ Εκπροσώπησης Επιμελητηρίων ή Συνδέσμων Επιχειρήσεων

  • Σύνδεσμοι Επιχειρήσεων

να υποβάλλουν μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ από τις 20/06/2019 08:00:00 (ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων) έως τις 09/08/2019 14:00:00 (ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων) τις προτάσεις τους.

Η Πράξη απευθύνεται σε 1.580 άνεργους Απόφοιτους:
• Πτυχιούχους ΑΕΙ & ΤΕΙ από Σχολές και Τμήματα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
• Πτυχιούχους ΙΕΚ & ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ σε ειδικότητες του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών,

Η επιλογή των ωφελουμένων θα γίνει κατόπιν διαδικασίας Ανοικτής Πρόσκλησης με βάση τα κριτήρια που θα τεθούν στην πρόσκληση. Μετά την επιλογή τους κατά τη πρώτη συμβουλευτική συνεδρία οι ωφελούμενοι θα εντάσσονται σε Προγράμματα θεωρητικής κατάρτισης 200 ωρών και 400 ωρών πρακτικής άσκησης (on the job training).

Το μέσο ωριαίο κόστος της θεωρητικής κατάρτισης ανά ωφελούμενο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 10,9€. Στο κόστος αυτό συμπεριλαμβάνεται και το επίδομα του ωφελούμενου, το οποίο ορίζεται στο ποσό των 5 € ανά ώρα κατάρτισης.

Το μέσο ωριαίο κόστος της πρακτικής κατάρτισης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 7,2€. Στο κόστος αυτό συμπεριλαμβάνεται και το επίδομα του ωφελούμενου, το οποίο ορίζεται στο ποσό των 5 € ανά ώρα κατάρτισης.

Το κόστος πιστοποίησης εκτιμάται διακριτά από εκείνο της κατάρτισης και δεν θα πρέπει να ξεπερνά το ποσό των 150€.Το μοναδιαίο κόστος ατομικής συνεδρίας συμβουλευτικής δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 35 €.

Αλεξάνδρα Κλειδαρά
Από το Blogger.