Header Ads

Γιορτάστε το Πάσχα με αγαπημένα κρασιά από την γκάμα της Ελληνικά Κελλάρια

Η Ελληνικά Κελλάρια προτείνει μέσα από την πλούσια γκάμα της, κρασιά που δένουν αρμονικά με τις Πασχαλινές γεύσεις και συντροφεύουν την παρέα σας. Λευκά, κόκκινα, ροζέ και γλυκά κρασιά που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους στο Πασχαλινό τραπέζι!

Για να ξεκινήσετε το τραπέζι σας, προτείνουμε λευκά κρασιά για να αναδείξουν τα ορεκτικά πιάτα, τους μεζέδες και τις λοιπές πασχαλινές λιχουδιές. Το Ψηλές Κορφές του ΕΟΣ Σάμου είναι ένα ισορροπημένα αρωματικό κρασί όπου τα τυπικά, ανθώδη και φρουτώδη αρώματα του άσπρου μοσχάτου εκφράζονται εκλεπτυσμένα με μια δροσιστική οξύτητα. Το Ψηλές Κορφές συνοδεύει έντονα αρωματικά πρώτα αλλά και κυρίως πιάτα και πίνεται κάλλιστα μόνο του και ως απεριτίφ.

Προχωρώντας στο κυρίως πιάτο και στις ποικιλίες κρεάτων το κόκκινο κρασί είναι εκείνο που θα κυριαρχήσει. Για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, η ιδανική πρόταση συνοδείας είναι το Syrah-Cabernet Sauvignon, της σειράς Ποικιλιακά Λουλούδια-Flowers. Ένα κρασί με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη από τη Στερεά Ελλάδα, βαθυκόκκινο πορφυρό χρώμα και άρωμα χαρακτηριστικό της ποικιλίας του Cabernet Sauvignon και του Syrah. Αφήνει σαφές αποτύπωμα παλαίωσης και άρωμα βανίλιας. Συνδυάζεται άριστα με κρεατικά στη σχάρα, κυνήγι και ώριμα τυριά, καθώς και κάθε πιάτο με κόκκινες σάλτσες.

Εάν από την άλλη είστε λάτρης των ροζέ κρασιών, σας προτείνουμε το υπέροχο Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Ροζέ, από την ποικιλία Grenache. Το χρώμα του είναι λαμπερό με ιριδίζουσες αποχρώσεις, η γεύση του φρουτώδης, γλυκόπιοτη με τόνους μελιού και καραμέλας και αναδύεται ένα υπέροχο άρωμα γαρδένιας και τριαντάφυλλων. Συνοδεύει θαυμάσια πίτσες, ζυμαρικά, άσπρα κρέατα, αλλά και φρούτα ή γλυκά σαν επιδόρπιο.

Για να ολοκληρώσετε το Πασχαλινό τραπέζι με έναν γλυκό τρόπο, τα γλυκά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, Samos Anthemis & Samos Vin Doux αποτελούν την καταλληλότερη επιλογή. Το Samos Anthemis είναι ένα εντυπωσιακό γλυκό κρασί με βαθύ πορτοκαλί χρώμα και ανταύγειες σε απόχρωση χαλκού, που μαρτυρούν την 5ετή παλαίωσή του. Τα αρώματα μελιού, καραμέλας βουτύρου, γλυκών κουταλιού, κερασιών σε αλκοόλ, με φόντο κακάο και σοκολάτας, συνθέτουν το ιδιαίτερα πολύπλοκο και πυκνό αρωματικό προφίλ του. Μπορείτε να το συνδυάσετε με γλυκά ταψιού, τάρτες και γλυκά με ξηρούς καρπούς.

Επίσης, το γλυκό Samos Vin Doux, το δημοφιλέστερο κρασί της Σάμου, θα σαγηνεύσει τις αισθήσεις σας. Στην όψη του τόσο ελκυστικό, στην οσμή του τόσο λαχταριστό και στη πρώτη επαφή του με το στόμα τόσο εκρηκτικό. Διατηρώντας όλο το πρωτογενές άρωμα του λευκού μοσχάτου, το Vin Doux σας παροτρύνει να το απολαύσετε λαίμαργα.   Τα γλυκά που συνοδεύει καλύτερα είναι τα ελαφρά και ανοιχτόχρωμα όπως μηλόπιτα, λεμονόπιτα, τάρτες φρούτων αλλά και τα έντονα κρεμώδη.  

Τα κρασιά της Ελληνικά Κελλάρια, λευκά, κόκκινα, ροζέ και γλυκά θα δέσουν αρμονικά με όλες τις Πασχαλινές λιχουδιές και θα εντυπωσιάσουν την παρέα προσφέροντας απόλαυση στο πασχαλινό σας τραπέζι!

Καλό σας Πάσχα!

 

Newsroom / Sponsored Content
Από το Blogger.