Header Ads

Αυστραλία: Πατέρας έσωσε βρέφος από τα σαγόνια ενός ντίνγκο - Το άρπαξε ενώ κοιμόταν

Τον γύρο του κόσμου κάνει η περιπέπετεια ενός βρέφους στην Αυστραλία, το οποίο παραλίγο να βρει τραγικό θάνατο όταν ένα επικίνδυνο ντίνγκο το άρπαξε από το κρεβάτι του την ώρα που κοιμόταν και το έσυρε μακριά από την οικογένειά του.

Οι γονείς με το άτυχο παιδί κατασκήνωναν σε απομονωμένη περιοχή ενός νησιού στο Κούινσλαντ και τα δύο ντίνγκο εισέβαλαν στη σκηνή τους το βράδυ της Πέμπτης.

Το ένα από αυτά άρπαξε το παιδί ηλικίας 14 μηνών από το λαιμό και άρχισε να το σέρνει στους θάμνους.

Το κλάμα του μωρού ήταν αυτό που ξύπνησε τους γονείς. Ο πατέρας έντρομος πετάχτηκε έξω από τη σκηνή και πάλεψε με τα άγρια ζώα για να γλιτώσει το παιδί του.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως έχει σπασμένο κρανίο και βαθιά κοψίματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Τι είναι το ντίνγκο

Το Ντίγκο (Canis lupus dingo) είναι σαρκοφάγο θηλαστικό που ανήκει στην οικογένεια των Κυνιδών (Canidae). Πρόκειται για είδος άγριου σκύλου που ζει στην Αυστραλία. Λόγω της σχετικής απομόνωσης τους, έχουν διατηρήσει τα πανάρχαια χαρακτηριστικά που τα συνδέουν με τα πρωτόγονα σκυλιά και το λύκο και τα διαφοροποιούν από τον κατοικίδιο σκύλο.

Είναι ζώα με ρωμαλέο σώμα, ψηλά και δυνατά πόδια, πλατύ κεφάλι, μυτερό ρύγχος και όρθια αυτιά. Το μήκος του σώματός τους φτάνει τα 1,30 μέτρα και το ύψος τους έως 60 εκατοστά. Τα αρσενικά είναι συνήθως μεγαλύτερα και βαρύτερα από τα θηλυκά της ίδιας ηλικίας.

Το τρίχωμα του ντίνγκο είναι κοντό, πυκνό και το χρώμα του είναι κιτρινωπό έως καστανοκόκκινο και λευκό στην κοιλιά. Η ουρά του είναι μακριά και φουντωτή. Τα ντίνγκο ζουν και κυνηγούν σε αγέλες. Τρέφονται με μικρά θηλαστικά, κατοικίδια ζώα και πουλερικά, τρωκτικά, ερπετά, ακόμα και με έντομα, ενώ παλαιότερα κυνηγούσαν και καγκουρό.

Πηγή: Guardian

 

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.