Header Ads

Ν. Υόρκη: Συνελήφθη ύποπτος με εύφλεκτα υλικά στον Καθεδρικό του Αγίου Πατρικίου

Ενας άνδρας συνελήφθη την Τετάρτη, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου στη Νέα Υόρκη, έχοντας στην κατοχή του δύο δοχεία με πετρέλαιο, υγρό για αναπτήρες, καθώς και συλλογή από αναπτήρες, λίγες μόνο μέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, ο 37χρονος άνδρας αφού στάθμευσε το φορτηγό του έξω από την εκκλησία, έκανε έναν διερευνητικό περίπατο και στη συνέχεια επέστρεψε για να συλλέξει τα αντικείμενα του.

Στην προσπάθεια του να μπει στον καθεδρικό ναό, έγινε αντιληπτός από τον φρουρό ασφαλείας, οποίος όχι μόνο τον εμπόδισε να περάσει στο εσωτερικό του αλλά σήμανε και τον συναγερμό με αποτέλεσμα άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που βρίσκονταν σε περιπολία να τον πλησιάσουν.

Στις ερωτήσεις των αστυνομικών οι απαντήσεις του 37χρονου ακούστηκαν ιδιαίτερα ασαφείς έως περίεργες, με αποτέλεσμα την άμεση σύλληψη του.

«Η βασική του δικαιολογία ήταν πως ήθελε να κόψει δρόμο περνώντας μέσα από τον ναό ώστε να βρεθεί στην λεωφόρο Μάντισον. Υποστήριξε μάλιστα πως το όχημα του δεν είχε αρκετή βενζίνη - κάτι που δεν ήταν αληθές», ανακοίνωσαν οι αρχές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, ο υπαρχηγός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσία και Πληροφοριών της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Τζον Μίλερ, δήλωσε πως «Είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε αυτή την στιγμή τις προθέσεις του υπόπτου. Πάντως τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του προκαλούν τεράστια ερωτηματικά».

Ο ύποπτος που βρίσκεται υπό κράτηση για δεύτερη μέρα, είναι παλιός γνώριμος των αστυνομικών αρχών της Νέας Υόρκης η οποία και συνεχίζει τις έρευνες σχετικά με το παρελθόν του.

Πηγή: Independent

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.