Header Ads

Ρωσία: Πολική αρκούδα βρέθηκε εξαντλημένη 700χλμ μακριά από το φυσικό της περιβάλλον αναζητώντας τροφή

Οι κάτοικοι ενός χωριού στην μακρινή ανατολική χερσόνησο της Καμτσάκας της Ρωσίας έχουν εκπλαγεί από την εμφάνιση μιας πολικής αρκούδας στα μέρη τους, η οποία έψαχνε φαγητό χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το φυσικό της περιβάλλον.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το εξαντλημένο ζώο φαινόταν να ταξιδεύει από το χωριό Τσουκότκα προς το Τιλιτσίκι, περίπου 700 χιλιόμετρα πιο νότια.

Αρκετοί ακτιβιστές θεωρούν πως το ζώο μάλλον έχασε την αίσθηση προσανατολισμού ενώ περιπλανιόταν πάνω στον πάγο.

«Λόγω της αλλαγής του κλίματος, η Αρκτική γίνεται όλο και πιο ζεστή και το περιβάλλον που είναι κατάλληλο για κυνήγι γίνεται όλο και πιο μικρό», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Τσούπροφ από την Greenpeace.

«Ο πάγος υποχωρεί και οι πολικές αρκούδες αναζητούν νέους τρόπους επιβίωσης. Και ο ευκολότερος τρόπος για αυτούς είναι να έρθουν πιο κοντά στους ανθρώπους».

Οι κάτοικοι του χωριού, πρόσεξαν την πολική αρκούδα και την φρόντισαν δίνοντάς της ψάρια, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο έδειξε ότι το ζώο τριγυρνούσε ανάμεσα στους ανθρώπους χωρίς να είναι επιθετικό.

Οι αρχές στην Καμτσάκα, άρχισαν να ετοιμάζουν μια προσπάθεια διάσωσης νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Σύμφωνα με το σχέδιό τους, θα χρησιμοποιήσουν ηρεμιστικό να υπνωτίσουν το ζώο και στη συνέχεια θα το μεταφέρουν στη Τσουκότκα με ελικόπτερο.

Η εξάρτηση των πολικών αρκούδων από τον πάγο της θάλασσας τις καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτες στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Η όλο και μεγαλύτερη συρρίκνωσή του, στερεί τα ζώα από το συνηθισμένο θήραμά τους, που είναι οι φώκιες.

Πηγή: The Guardian

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.