Header Ads

Κοζάνη: Εκδηλώσεις ενόψει εορτών

Κοζάνη: Εκδηλώσεις ενόψει εορτών

Κοζάνη: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος Κοζάνης για την εορταστική περίοδο, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σήμερα  Παρασκευή στη 13:00 στην κεντρική πλατεία Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο»Παιχνίδια και προκλήσεις, παρέα με τον Τόλη». Από τις 18:00 έως τις 20:00 στην κεντρική πλατεία θα γίνει η εκδήλωση «Μοιράζουμε Αγάπη» και στις 18:30 στη δημοτική βιβλιοθήκη θα παρουσιαστούν «Του Κόσμου οι Πρωτοχρωνιές». Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία στις 12 το μεσημέρι θα ακουστούν Ποντιακά κάλαντα και τραγούδια από τη σχολή Ποντιακής Λύρας του Κοτταρίδη και στο τραγούδι ο Δ. Κοτσογλανίδης. Στις 5:30 στο εικαστικό εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Χριστούγεννα στο εργαστήριο των ξωτικών». Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία « ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ» λαϊκό δρώμενο από τους Πολιτιστικούς συλλόγους Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου- Πρωτοχωρίου- Τετραλόφου- Σκήτης και Αλωνακίων. Στις 5 το απόγευμα από το ΔΗΠΕΘΕ θα δοθεί συναυλία « Με το φως των κεριών» στην αίθουσα τέχνης Κοζάνης. Στις 6:30 το απόγευμα παράσταση « Φον κουραμπιές εναντίον κόμη Μελομακαρόνη» στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καισαρειάς. Επίσης η ίδια παράσταση θα δοθεί στις 4 το απόγευμα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πετρανών. Στις εκδηλώσεις για τα παιδιά στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης  περιλαμβάνονται το  Σάββατο 22 Δεκεμβρίου  «Γλυκές μονομαχίες!» Η κ. Κούρα Μπιέ και ο κ. Μέλος Μακαρόνης θα είναι κοντά στους μικρούς και μεγάλους  για την πιο γλυκιά μάχη που έγινε ποτέ! Ετοιμαστείτε για μουτζουρώματα με ζάχαρη άχνη, φορέστε σκούφους – ποδιές και, αν είστε από 5 έως 105 χρονών, ριχτείτε στη μεγάλη μάχη!!!

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου  «Τα έθιμα ζωντανεύουν!»

Τα παιδιά χορεύουν και συμμετέχουν σε θεατρικά παιχνίδια και βιωματικές δραστηριότητες, με αφορμή τα έθιμα των Χριστουγέννων!

 

Κοζάνη: 3ος αγώνας αγάπης

Με βασικό σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού, διεξάγεται σήμερα  Παρασκευή 21/12/2018 ο 3ος  Δρόμος Αγάπης Κοζάνης. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί με την συμβολική διαδρομή, από την πλατεία Σκ’ρκας , προς την κεντρική πλατεία στις 11:30 π.μ., και θα συμμετέχουν μαθητές της Κοζάνης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Πανδώρα, ενώ τις εικαστικές δράσεις έχουν αναλάβει οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης. Τον αγώνα διοργανώνουν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας και ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Αυτισμό Κοζάνης

 

Κοζάνη: Το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι της ΑΡΣΙΣ

Στην πλατεία Κοζάνης και στον Χριστουγεννιάτικο Οικίσκο Νο 4 θα πραγματοποιηθεί   μέχρι το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι: «Δεν ξοδεύεται η Αγάπη» της ΆΡΣΙΣ Κοζάνης. Σ’ αυτό θα διατίθενται δημιουργίες παιδιών και εθελοντών του Ελεύθερου Σχολείου και της Προσωρινής Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση για τις δράσεις παιδικής προστασίας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: http://www.ert.gr/?p=1368420
Από το Blogger.