Header Ads

Η υπέροχη Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης

Στη «Χρυσοποίκιλτη Αίθουσα» του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής στην αυστριακή πρωτεύουσα, όλα είναι έτοιμα για την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης.

Το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού που αποτελεί εδώ και χρόνια παγκόσμιο μουσικό γεγονός της πρώτης ημέρας του έτους, διευθύνει εφέτος ο μαέστρος Κριστιάν Τίλεμαν, ο οποίος παρότι συνεργάζεται με τη Φιλαρμονική της Βιέννης από το 2000, θα διευθύνει πρώτη φορά το διεθνές μουσικό γεγονός.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, κατά παράδοση, πολύ Στράους -από τα έργα των πέντε συνθετών, τα τρία είναι της γνωστής οικογενείας ήτοι Γιόχαν Στράους υιού, Καρλ Μίχαελ Τσίρερ, Γιόζεφ Στράους, Γιόζεφ Χελμεσμπέργκερ και Έντουαρντ Στράους- ενώ από τα 17 έργα του προγράμματος, τα έξι πρόκειται να παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο πλαίσιο Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας, μεταξύ αυτών η πόλκα «Εξπρές» του βασιλιά του βαλς, Γιόχαν Στράους υιού. 

Συμμετέχουν σολίστ του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης, σε χορογραφίες του Andrey Kaydanovskiy και κοστούμια του Arthur Arbesser.

Η συναυλία μεταδίδεται σε 90 χώρες και την παρακολουθούν 50 εκατομμύρια τηλεθεατές. 

Στιγμιότυπο από την πρόβα 

Στην Ελλάδα, η πρωτοχρονιάτικη συναυλία θα μεταδοθεί την Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2019 στις 12:15 από την ΕΡΤ1 (και σε WEBTV) και ραδιοφωνικά από το Τρίτο Πρόγραμμα. Την παρουσίαση θα κάνει ο Μιχάλης Μεσσήνης.

Το κοινό έχει επίσης, τη δυνατότητα να την παρακολουθήσει και στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ).

Η Χρυσοποίκιλτη Αίθουσα διακοσμείται την ημέρα της Συναυλίας με 30.000 λουλούδια από τους δημοτικούς Κήπους της Βιέννης και είναι χάρμα και οφθαλμών.

Για τη συναυλία της Πρωτοχρονιάς 2019 επιλέχθηκαν άνθη σε «απαλό και ηλιόλουστο κίτρινο, λευκό, απαλό πορτοκαλί και φρέσκο πράσινο»

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.