Header Ads

Μπολσονάρο: «Εγγυημένο το δικαίωμα στην οπλοφορία για όποιον έχει λευκό ποινικό μητρώο»

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρο, ο οποίος θα αρχίσει την 1η Ιανουαρίου την τετραετή θητεία του στην προεδρία της Βραζιλίας, ανήγγειλε το Σάββατο ότι σκοπεύει να υπογράψει διάταγμα που θα «εγγυάται» το δικαίωμα της οπλοφορίας στους πολίτες με λευκό ποινικό μητρώο.

«Με διάταγμα, σχεδιάζουμε να εγγυηθούμε το δικαίωμα της οπλοφορίας στους πολίτες με λευκό ποινικό μητρώο», ανέφερε σε μια ανάρτησή του στο Twitter ο ακροδεξιός εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας.

Μέχρι σήμερα, η νομοθεσία στη χώρα της Λατινικής Αμερικής για τα όπλα είναι αυστηρή. Οι κάτοχοί τους οφείλουν να τα κρατούν στα σπίτια τους· απαγορεύεται η οπλοφορία σε δημόσιους χώρους εξαιρουμένων μόνο εκείνων που τους το επιτρέπει η ιδιότητά τους (των αστυνομικών, των στρατιωτικών, καθώς και των στελεχών άλλων σωμάτων ασφαλείας).

Η χαλάρωση των όρων για την οπλοφορία ήταν μια από τις πιο εμβληματικές προεκλογικές υποσχέσεις που έκανε ο Μπολσονάρο, επιχειρηματολογώντας πως έτσι «οι καλοί» θα μπορούν να αποδίδουν δικαιοσύνη οι ίδιοι, σε μια χώρα όπου η εγκληματικότητα βρίσκεται στα ύψη.

Ο ακροδεξιός πολιτικός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του διατάγματος. Ήδη, το Κογκρέσο της Βραζιλίας συζητά μέτρα για να χαλαρώσουν οι όροι για την οπλοκατοχή.

Οι εταιρείες όπλων αναμένουν να είναι ανάμεσα στους κερδισμένους της προεδρίας του Μπολσονάρο. Η τιμή των μετοχών της Taurus Armas έχει καταγράψει άνοδο 88% εξαιτίας των προσδοκιών περί χαλάρωσης της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

 

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.