Header Ads

Διακόπηκε η εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο του Ανόβερου μετά την εισβολή οχήματος

Η εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο του Ανόβερου διακόπηκε μετά την εισβολή σήμερα το απόγευμα για άγνωστο ακόμη λόγο ενός οχήματος στον ασφαλτοτάπητα του αεροδρομίου.

«Ένα περιστατικό που έχει σχέση με την ασφάλεια του αερολιμένα του Ανόβερου σημειώθηκε σήμερα γύρω στις 15:40 (τοπική ώρα/16.40 ώρα Ελλάδας). Ένας άνδρας έσπασε ένα φράγμα με ένα αυτοκίνητο και μπήκε στον ασφαλτοτάπητα του αεροδρομίου», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η αστυνομία του Ανόβερου.

Ωστόσο, ο άνδρας συνελήφθη γρήγορα από τις δυνάμεις της τάξης και τελεί υπό κράτηση.

Το αυτοκίνητο φέρεται να έχει πολωνική πινακίδα κυκλοφορίας, είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι αρχές δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα αίτια του περιστατικού, αλλά η αστυνομία δεν αποκλείειτην εκδοχή ο οδηγός να βρισκόταν σε κατάσταση ”σύγχυσης” καθώς μπορεί να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

″Το αεροδρόμιο είναι πλέον ασφαλές”, ανακοίνωσε η αστυνομία γύρω στις 6:30 μ.μ. μέσω Twitter, τονίζοντας ότι το “check-in των πτήσεων συνεχίζει να μην πραγματοποιείται” και η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Ένα μέρος του τερματικού σταθμού Α έκλεισε, ωστόσο οι άλλοι δύο τερματικοί σταθμοί παραμένουν ανοικτοί, δήλωσε η αστυνομία στο dpa.

 Τα αεροπλάνα που επρόκειτο να προσγειωθούν στο Ανόβερο κλήθηκαν να κατευθυνθούν σε άλλα αεροδρόμια, σύμφωνα με την αστυνομία.

 

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ) 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.