Header Ads

Ρωσία: Τέσσερις νεκροί από την κατάρρευση πολυκατοικίας

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από έκρηξη που οφειλόταν σε διαρροή φυσικού αερίου και σημειώθηκε σε πολυκατοικία της ρωσικής πόλης Μαγκνοτογκόρσκ, στα Ουράλια, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 70 άλλων ανθρώπων, ανακοινώθηκε από επίσημες πηγές.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε από τις αρχές.

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας, η FSB, επιβεβαίωσε πως η έκρηξη οφειλόταν στο φυσικό αέριο και άρχισε ποινική έρευνα.

Σημαντικό τμήμα της δεκαώροφης πολυκατοικίας κατέρρευσε μετά την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε γύρω στις 6 το πρωί (τοπική ώρα).

Είκοσι οκτώ άνθρωποι έχουν εντοπιστεί, όμως παραμένει άγνωστη η τύχη περίπου 70 ανθρώπων. Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, περίπου 50 άνθρωποι ενδέχεται να βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια.

Η πολυκατοικία είχε κατασκευαστεί τη σοβιετική εποχή, το 1973, και στέγαζε περίπου 1.100 ανθρώπους. Οι ένοικοι που διέφυγαν οδηγήθηκαν σ′ ένα κοντινό σχολείο. Οι θερμοκρασίες μπορεί να πέσουν μέχρι τους 23 βαθμούς υπό το μηδέν τη νύκτα της Πρωτοχρονιάς.

Οι υπεύθυνοι προειδοποίησαν ότι ενδέχεται να καταρρεύσουν και δύο άλλα τμήματα του κτιρίου.

Σύμφωνα με μια κάτοικο της πόλης που ερωτήθηκε από τον ραδιοσταθμό Ηχώ της Μόσχας, από την έκρηξη έσπασαν υαλοπίνακες των γειτονικών πολυκατοικιών.

Εικόνες της δημόσιας τηλεόρασης δείχνουν εκατοντάδες διασώστες να επιχειρούν ανάμεσα στα συντρίμμια.

Μπροστά στη σοβαρότητα της κατάστασης, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος «ενημερώθηκε αμέσως», ζήτησε από τον υπουργό Εκτάκτων Καταστάσεων Γεβγκένι Ζίνισεφ και από την υπουργό Υγείας Βερόνικα Σκβόρτσοβα να μεταβούν επιτόπου για να συντονίσουν προσωπικά της προσπάθειες διάσωσης.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, 110 άνθρωποι ήταν καταγεγραμμένοι στο τμήμα της πολυκατοικίας το οποίο κατέρρευσε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ) 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.