Header Ads

17 αξέχαστα φωτογραφικά «κλικ» του 2018 και οι ιστορίες τους

To 2018 φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του και ο βρετανικός Guardian  με αφορμή το γεγονός επιλέγει τις πιο δυνατές φωτογραφίες που αποτύπωσαν τις σημαντικότερες στιγμές της χρονιάς. Δύναμη, επιμονή, δοκιμασίες και στο τέλος ζωή.  Από τις φωτιές στην Καλιφόρνια μέχρι και τον αποχωρισμό των παιδιών από τους γονείς τους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, τα φωτογραφικά στιγμιότυπα είναι όλα μοναδικά.

Η Ινδία αποποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία

(Abhishek Chinnappa/Reuters)

Η ομοφυλοφιλία είχε αποποινικοποιηθεί το 2009, προτού η κυβέρνηση του εθνικιστικού ινδουιστικού κόμματος BJP του προέδρου Μόντι επαναφέρει ποινές δεκαετούς κάθειρξης το 2013. Με την κατάργηση του νόμου οι πολίτες της χώρας πανηγυρίζουν ξέφρενα.

 

Παλαιστίνιοι διαδηλωτές στη Λωρίδα της Γάζας

(Mustafa Hassona/Anadolu Agency/Getty Images)

«Τράβηξα τη φωτογραφία σε μια από τις συνεχείς συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας. Ήταν πάρα πολύ έντονη στιγμή και ρίσκαρα τη ζωή μου. Αλλά τελικά το ρίσκο άξιζε», ανέφερε ο φωτογράφος σε σημείωμά του.

 

Η αναζήτηση του χαμένου σκύλου

(Cape May Police Dept/AP)

Το σκυλάκι της φωτογραφίας ονομάζεται Bean ενώ χάθηκε τον Ιούλιο του ’18 στο New Jersey. Ο άνθρωπος που το εντόπισε το παρέδωσε στην αστυνομία, ενώ ο φωτογράφος απαθανάτισε το πρόσωπό του. Τελικά οι ιδιοκτήτες του αναγνώρισαν το κατοικίδιό τους και το πήραν πίσω. Σήμερα ο Bean είναι πολύ γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο εξαιτίας αυτής της φωτογραφίας.

 

Γυναίκα μετά το σεισμό στην Ινδονησία

(Jorge Silva/Reuters)

Το Σουλαουέσι ήταν από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε την Ινδονησία το 2018. Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο μια γυναίκα αντικρίζει τα ερείπια του σπιτιού της.

 

Το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία μετά τη δολοφονία Κασόγκι

(Chris McGrath/Getty Images)

Η φωτογραφία τραβήχτηκε την ώρα που οι τουρκικές Αρχές έμπαιναν στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνα μετά τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

 

Άνθρωποι παίζουν γκολφ μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στη Χαβάη

(Mario Tama/Getty Images)

Ο φωτογράφος αναφέρει πως προσπαθούσε να απαθανατίσει τους καπνούς από το ηφαίστειο όταν ξαφνικά κάποιος του φώναξε: «Φύγε από μπροστά μας, εδώ παίζουμε γκολφ».

 

Βυθισμένος στη λάσπη στο ράλι Ντακάρ

(Franck Fife/Getty Images)

Ο Φρανκο Κάιμι, οδηγός της μηχανής, κινδύνεψε κατά τη διάρκεια του αγώνα όμως στάθηκε τυχερός. Όπως εξηγεί ο Φάιφ, άλλοι συγανωνιστές του έμειναν κολλημένοι στη λάσπη για τουλάχιστον 40-45 λεπτά.

 

Παιδί αποχωρίζεται τη μητέρα του στα σύνορα με το Μεξικό

(John Moore/Getty Images)

Η φωτογραφία έκανε το γύρο του διαδικτύου και συγκλόνισε τους πάντες. Ο άνθρωπος που απαθανάτισε τη στιγμή αναφέρει στον Guardian πως τελικά η μητέρα με το παιδί της έμειναν μαζί, κάτι το οποίο λίγοι γνωρίζουν.

 

Οι γυναίκες με τα όπλα στην Πενσυλβάνια

(Spencer Platt/Getty Images)

Η φωτογραφία τραβήχτηκε λίγες μόνο εβδομάδες μετά την επίθεση στο Πάρκλαντ, όπου 17 μαθητές και άτομα που εργάζονταν στο σχολείο που βρέθηκε στο στόχαστρο έπεσαν νεκροί. Οι γυναίκες ορκίζονται για την πίστη τους ενώ κρατούν όπλα κατά τη διάρκεια της τελετής.

 

Το τρέξιμο των ταύρων στην Παμπλόνα

(Pablo Blázquez Domínguez/Getty Images)

Κάθε χρόνο, από την 6η Ιουλίου έως και τα μεσάνυχτα 14ης, χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν στην Παμπλόνα για την γιορτή που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Φερμίν. Αποκορύφωμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι το τρέξιμο των ταύρων που πραγματοποιείται το πρωί της 8ης Ιουλίου, μετά από μία ιεροτελεστία όπου οι δρομείς ζητούν την προστασία του Αγίου Φερμίν.

 

Έναρξη του Iron Man στη Βαρκελώνη

(Charlie Crowhurst/Getty Images for Ironman)

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα δημοφιλή αγώνα κολύμβησης που διεξάγεται στη Βαρκελώνη. Ο φωτογράφος περιγράφει πως βούτηξε στο νερό για να βγάλει την τέλεια φωτογραφία.

 

Κατεστραμμένος δρόμος μετά το σεισμό στην Αλάσκα

(Marc Lester/AP)

Η εικόνα είναι συγκλονιστική. Οι καταστροφές μετά τον ισχυρό σεισμό στην Αλάσκα ήταν αμέτρητες, η φωτογραφία όμως του δρόμου που έχει γίνει κυριολεκτικά χίλια κομμάτια δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα.

 

Άλογα και αναβάτες στη νότια Ντακότα

(Stephanie Keith/Reuters)

Η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Αύγουστο του ’18. Η Κέιθ σχολιάζει πως κατά τη διάρκεια του αγώνα έγινε κι αυτή μέρος της διοργάνωσης.

 

Διαμαρτυρία μεταναστών από την Ονδούρα

(Guillermo Arias/Getty Images)

Πλήθος μεταναστών του καραβανιού από την κεντρική Αμερική διαδηλώνει κοντά σε μια συνοριακή διέλευση προς τις ΗΠΑ, ενώ απέναντι άνδρες των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων είχαν συγκεντρωθεί για να αποτρέψουν οποιασδήποτε απόπειρας διέλευσης.

Συγκέντρωση Νεοναζί στη Γεωργία

(Go Nakamura/Reuters)

Ο Νακαμούρα απαθανάτισε τη στιγμή μέσα σε ένα μπαρ στη Γεωργία κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιούσαν οι Νεοναζί.

 

Αυτοκίνητο βούλιαξε στο νερό μετά τις πλημμύρες στη νότια Καρολίνα (Sean Rayford/Getty Images)

Το πέρασμα του κυκλώνα Φλόρενς στις αρχές του φθινοπώρου άφησε πίσω του λιμνάζοντα νερά και δεκάδες ανθρώπους νεκρούς. Τα ορμητικά νερά κάλυψαν ακόμα και τις στέγες σπιτιών, μετέτρεψαν σε ποτάμια αυτοκινητόδρομους και παγίδευσαν εκατομμύρια ανθρώπους.

 

Ο Ντανιέλ Ρικάρντο πανηγυρίζει τη νίκη του στο Μονακό

(Dan Mullan/Getty Images)

Με μία πραγματικά επική νίκη, ο αξιοθαύμαστος Ντανιέλ Ρικάρντο στέφθηκε βασιλιάς του πλέον θρυλικού Γκραν Πρι στο καλεντάρι της Φόρμουλα 1, αυτό του Μονακό. Ο Αυστραλός ξεκίνησε από την pole στη μαγευτική πίστα του Μόντε Κάρλο, αντιπαρερχόμενος μάλιστα τις τεχνικές αντιξοότητες που του στέρησαν και την ομαλή λειτουργία του κιβωτίου ταχυτήτων σχεδόν από το μέσο του αγώνα.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.