Header Ads

Aγωνιώδης έκκληση της Μέρκελ στους Γερμανούς για ενότητα το 2019

«Πάνω απ ’όλα, σκέφτομαι την εξαιρετικά δύσκολη πολιτική χρονιά που φτάνει στο τέλος της απόψε. Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς έχουν απογοητευθεί πολύ από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Aρχικά, χρειαστήκαμε πολύ χρόνο για να σχηματίσουμε έστω μια κυβέρνηση και όταν την σχηματίσαμε είχαμε καυγάδες και μεγάλες προκαταλήψεις μεταξύ μας. Η αντίληψή μου ως καγκελάριος, είναι ότι η δημοκρατία μας στηρίζεται στην πλειοψηφία με τη συμφωνία ότι οι δημόσιοι υπάλληλοί θα κάνουν ό, τι είναι στο χέρι τους για την εσωτερική συνοχή στη χώρα μας», αναφέρει η Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ στο πρωτοχρονιάτικο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, επιβεβαιώνοντας αυτό που όλοι αισθάνονται σήμερα στην Ευρώπη. Δηλαδή, ότι το 2019 είναι ίσως η κρισιμότερη χρονιά των τελευταίων δεκαετιών για τη Γερμανία, καθώς η υποχώρηση των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλδημοκρατών σε συνδυασμό με την ενίσχυση του ευρωσκεπτικισμού και του εθνικισμού ισοδυναμούν με «πολιτικό σεισμό».

 Για το Brexit

«Βασιζόμαστε σε αυτά που μας άφησαν οι προκάτοχοί μας και διαμορφώσαμε το παρόν για εκείνους που έρχονται μετά από εμάς. Η καθοδηγητική μου πεποίθηση είναι ότι θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής μας μόνο αν συγκρατήσουμε και συνεργαστούμε με άλλους, πέρα ​​από τα σύνορά μας», σημειώνει η Μέρκελ και συμπληρώνει: «Από σήμερα το πρωί, η Γερμανία θα είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για δύο χρόνια και θα εργαστεί για παγκόσμιες λύσεις εκεί...Δεσμευόμαστε να κάνουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση πιο ισχυρή και αποφασιστική και θέλουμε να διατηρήσουμε στενή εταιρική σχέση με τη Βρετανία, παρά την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ταυτόχρονα, η Καγκελάριος στρέφεται στο εσωτερικό, εκφράζοντας ευθέως την αγωνία της για τις αξίες της ανεκτικότητας που κινδυνεύουν στη Γερμανία: «Με το έργο μας στοχεύουμε σε ισότιμες συνθήκες διαβίωσης. Θέλουμε όλοι να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, τη στέγαση και την υγειονομική περίθαλψη, τόσο στην ύπαιθρο όσο και στην πόλη. Προσπαθούμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις σε αυτό το θέμα, αλλά όλο και για το ύφος της συνύπαρξής μας, για τις αξίες μας για το ανοιχτό πνεύμα, την ανοχή και τον αλληλοσεβασμό. Αυτές οι αξίες έχουν κάνει τη χώρα μας ισχυρή, πρέπει να εργαστούμε με αυτές, ακόμη και αν είναι άβολο και εξαντλητικό», καταλήγει στο πρωτοχρονιάτικό μήνυμά της.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.