Header Ads

Αυτές είναι οι χώρες που θα νομιμοποιήσουν την κάνναβη το 2019

Ο χρόνος που πέρασε ήταν ευνοϊκός για τους υποστηρικτές της νομιμοποίησης της μαριχουάνας και η τάση αναμένεται να συνεχιστεί το 2019

Ο Καναδάς έγινε το πρώτο βιομηχανικό έθνος και η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά την Ουρουγουάη , που νομιμοποίησε την κάνναβη για ψυχαγωγική χρήση τον Οκτώβριο.

Επίσης η Νότια Αφρική και η Γεωργία έκαναν πιο ανεκτική τη νομοθεσία για ατομική χρήση του φυτού. Η Σρι Λάνκα, η Ταιλάνδη και το Ηνωμένο Βασίλειο ενέκριναν και αυτές τη χρήση της το 2018.

 Ποιες είναι, όμως, οι επόμενες χώρες που θα κάνουν το σθεναρό βήμα;

Λουξεμβούργο

Στα τέλη Νοεμβρίου, το ευρωπαϊκό κρατίδιο του Λουξεμβούργου ανακοίνωσε ότι η μαριχουάνα σύντομα θα νομιμοποιηθεί για ψυχαγωγική χρήση από ενήλικες. Οι πολιτικοί δήλωσαν ότι το φυτό θα είναι διαθέσιμο στο εμπόριο μόνο για τους πολίτες της χώρας, πράγμα που σημαίνει ότι οι τουρίστες δεν θα μπορούν να αγοράζουν προϊόντα κάνναβης. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η ηπειρωτική χώρα αναμένεται να γίνει το πρώτο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα αλλάξει τη νομοθεσία της περί ναρκωτικών.

Γαλλία

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο γάλλος υπουργός Υγείας Agnès Buzyn δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει την αναθεώρηση των νόμων περί ναρκωτικών σε σχέση με τη μαριχουάνα, σύμφωνα με τη France 24. Σύμφωνα με το ισχύον σύστημα, τα προϊόντα που περιέχουν δυο τοις εκατό ή λιγότερη κάνναβη επιτρέπεται νομίμως να πωλούνται.Ο Philippe Coy, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Καπνοβιομηχανιών, δήλωσε τον Ιούλιο ότι η ένωσή του πιέζει την κυβέρνηση να επιτρέψει στα καταστήματά τους να πουλούν μαριχουάνα στους πελάτες τους.

Ιταλία

Ενώ η ιατρική μαριχουάνα είναι ήδη νόμιμη στην Ιταλία, πολλοί πολιτικοί πιέζουν και για τη νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης. Η πρόταση έχει κάνει το δρόμο της μέσω του εθνικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με την CTV News. Ωστόσο, παραμένει να δούμε αν θα υποστηριχθεί και από τους νομοθέτες.

Λίβανος

Ο Nabih Berri, ο ομιλητής του κοινοβουλίου του Λιβάνου, δήλωσε τον Ιούλιο ότι η κυβέρνησή του σχεδιάζει να προχωρήσει για τη νομιμοποίηση της καλλιέργειας και της παραγωγής κάνναβης για ιατρική χρήση. Ωστόσο, καθώς η χώρα δεν κατάφερε να σχηματίσει νέα κυβέρνηση επτά μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές της, μια τέτοια κίνηση αναγκαστικά θα πρέπει να περιμένει μέχρι να τερματιστεί ο πολιτικός αγώνας.

Ηνωμένες Πολιτείες

Παρά το γεγονός ότι είναι νόμιμα για ψυχαγωγική χρήση σε 10 πολιτείες, η κάνναβη εξακολουθεί να απαγορεύεται πλήρως από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ.Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών υποστηρίζει τη νομιμοποίησή της. Ο Τραμπ υποστήριξε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να εκπληρώσει τοαίτημά τους.  Καθώς οι Δημοκρατικοί αναλαμβάνουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, είναι επίσης πιθανό ότι η συζήτηση για την αλλαγή τηε νομοθεσία ίσως επιφέρει καρπούς.

 

Πηγή: Newsweek

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.