Header Ads

Τα πιο δημοφιλή Πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν του Κόσμου

Η Πρωτοχρονιά είναι σίγουρα η πιο παγκόσμια γιορτή απ′ όλες τις άλλες και γιορτάζεται στις περισσότερες πόλεις του Κόσμου - με διαφορετικούς τρόπους. Μερικές από τις δημοφιλέστερες εκδηλώσεις είναι δωρεάν - όπως η Κρυστάλλινη Σφαίρα στην Times Square του Μανχάταν - και μερικές άλλες στοιχίζουν κάτι παραπάνω. 

Ας κάνουμε έναν γρήγορο Γύρο του Κόσμου, σταματώντας στις πόλεις που συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα πλήθη για την υποδοχή της Καινούργιας Χρονιάς. 

 

Πυροτεχνήματα στο Σίδνεϊ 

Αναμενονται: 1,5 εκατ. άτομα

Κόστος: Δωρεάν

 Το Σίδνεϊ γιορτάζει την αλλαγή του χρόνου με μία πραγματικά εντυπωσιακή επίδειξη πυροτεχνημάτων. Τα τελευταία χρόνια περισσότεροι από ένα δισ. τηλεθεατές σπεύδουν να παρακολουθήσουν το θέαμα, ενώ εκείνοι που βρίσκονται επί τόπου ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο. Τα πυροτεχνήματα πυροδοτούνται από την Οπερα της πόλης και οι φετεινοί επισκέπτες θα παρακολουθήσουν 2.400 επιπλέον πυροτεχνήματα από την Γέφυρα της πόλης, μαζί με ειδικά εφέ για τα 200ά γενέθλια του Βασιλικού Βοτανικού Κήπου και τα 100ά του Ζωολογικού Κήπου Taronga. 

Στο επίσημο site της Γιορτής  μπορεί κανείς να διαλέξει το σημείο που προτιμά - αλλά πρέπει να πάει πολύ νωρίς για να βρει θέση. Πολλοί επισκέπτες κατασκηνώνουν από την προηγούμενη μέρα για να είναι σίγουροι.

 

Κρυστάλλινη Σφαίρα στην Times Square

Αναμένονται: 1 εκατ. άτομα

Κόστος: Δωρεάν

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα πρωτοχρονιάτικα πάρτι του Κόσμου - και είναι δωρεάν. Οι επισκέπτες συγκεντρώνονται στην Times Square από το 1904, όταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έγιναν τα εγκαίνεια του τότε αρχηγείου των New York Times. Οι πανηγυρισμοί των 200.000 επισκεπτών είχαν ακουστεί σε απόσταση 30 μιλίων. Η παράδοση της Κυρστάλλινης Σφαίρας άρχισε το 1907, αφού η πόλη απαγόρευσε τα πυροτεχνήματα. Σήμερα, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στριμώχνονται στην πλατεία, αγνοώντας το τσουχτερό κρύο και περιμένουν τα μεσάνυχτα για να δουν την Σφαίρα να κατεβαίνει, τον ουρανό να γεμίζει κονφετί και τις σαμπάνιες να ανοίγουν.

 

 

 

Πάρτι στην Πύλη του Βραδεμβούργου

Αναμένονται: 1 εκατ. άτομα

Κόστος: Δωρεάν

 Οι Βερολινέζοι υποδέχονται τον Καινούργιο Χρόνο με ένα τεράστιο πάρτι, στα δύο χιλιόμετρα του δρόμου μεταξύ της Πύλης του Βραδεμβούργου και της Στήλης της Νίκης. Ρίχνουν δυναμιτάκια στους δρόμους, ακούνε ζωντανή μουσική, απολαμβάνουν σόου με λέιζερ και αλλάζουν τον χρόνο με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα. Η μουσική είναι κυρίως techno και το πάρτι κρατάει μέχρι το πρωί.  

 

Πυροτεχνήματα στο Λονδίνο

Αναμένονται: 500.000 άτομα

Κόστος: 15 ευρώ

Χιλιάδες επισκέπτες συγκεντρώνονται στον Τάμεση την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς για το ετήσιου σόου πυροτεχνημάτων του Λονδίνου. Πωλούνται γύρω στα 113.000 εισιτήρια (που έχουν εξαντληθεί προ πολλού) και οι τυχεροί έχουν πρόσβαση στα καλύτερα σημεία. Ολοι οι άλλοι έχουν αρκετές επιλογές - και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι δωρεάν εκείνο το βράδυ. 

 

 Πυροτεχνήματα στο Χονγκ Κόνγκ

Αναμένονται: 300.000 άτομα

Κόστος: Δωρεάν

Τα πυροτεχνήματα του Χόνγκ Κόνγκ είναι από τα διασημότερα του πλανήτη και διαρκούν σχεδόν 8 λεπτά. Οι επισκέπτες συγκεντρώνονται στην λεωφόρο των Αστέρων και σε διάφορα άλλα σημεία κοντά στο λιμάνι, ενώ ο Οργανισμός Τουρισμού τους ενθαρρύνει να κάνουν ευχές για την Καινούργια Χρονιά όταν βλέπουν τα ειδικά εφέ που μοιάζουν με πεφταστέρια. 

 

 

Μεγάλη Συναυλία στο Λος Αντζελες

Αναμένονται: 30.000 άτομα

Κόστος: Δωρεάν

Η πόλη αλλάζει χρόνο γιορτάζοντας στο Grand Park and The Music Center, σε ένα μεγάλο, ανοικτό πάρτι με ζωντανή μουσική, φαγητό και πολλές εκπλήξεις, που αρχίζει στις 8 το βράδυ και κρατάει όλη νύχτα. Επειδή, όμως, είναι L.A. το αλκοόλ και το κάπνισμα απαγορεύονται. 

 

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.