Header Ads

10 τρόποι να χάσετε 4 κιλά έως τέλη Ιανουαρίου

Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι κι αυτό απαιτεί μια δραστική απόφαση και πρόγραμμα. Η ιδρύτρια του healthy mummy, Ριάν Τζέιμς, περηφανεύεται ότι με τις συμβουλές της έχει βοηθήσει μητέρες να χάσουν συνολικά 3.000 κιλά και βέβαια οι διατροφικές της συμβουλές δεν απευθύνονται μόνο σε μαμάδες που βιάζονται να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης αλλά σε όλους όσους πήραν σε σύντομο χρονικό διάστημα παραπανίσια κιλά.

Με τις παρακάτω συμβουλές υπόσχεται ότι όσοι τις ακολουθήσουν θα χάσουν 4 κιλά μέχρι 31 Ιανουαρίου.

1. Αντίο ζάχαρη

Ειδικά τα κιλά που συσσωρεύονται γύρω από την κοιλιά, θα φύγουν ευκολότερα αν αποχαιρετήσουμε τη ζάχαρη. Και όταν λέει να την αποχαιρετήσουμε, εννοεί καθόλου ζάχαρη. Ούτε στον καφέ, ούτε μπάρες δημητριακών που έχουν μέλι, ούτε ένα τοσοδούλι σοκολατάκι. Καθόλου ζάχαρη.

2. Πρωτεΐνη και φυτικές ίνες

Η Ριάν Τζέιμς υποστηρίζει ότι η πρωτεΐνη από μόνη της δεν είναι αρκετή για να χάσουμε λίπος, θα πρέπει να συνδυάζεται με φυτικές ίνες, καθώς έτσι αυξάνεται ο ρυθμός του μεταβολισμού αλλά και νιώθουμε χορτασμένοι για περισσότερη ώρα. Άρα πολύ κοτόπουλο, αυγά, ανάλατα αμύγδαλα, λαχανικά και φρούτα στο καθημερινό διαιτολόγιο. Τα τυριά, ας τα αποφύγουμε.

3. Τέλος οι επεξεργασμένες τροφές

Κόψτε τα επεξεργασμένα τρόφιμα όπως το λευκό ψωμί, το ρύζι και τα ζυμαρικά και αν δεν μπορείτε να τους αντισταθείτε, τουλάχιστον αντικαταστήστε τα με τα αντίστοιχα προϊόντα ολικής άλεσης, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και βιταμίνες.

4. Πρόγραμμα

Θα μπορούσε να σας βοηθήσει πολύ ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής 28 ημερών, ώστε να ξέρετε ακριβώς τι πρέπει να φάτε για μέγιστη καύση λίπους. Αλλιώς, τουλάχιστον μετράτε τις θερμίδες που περιέχονται σε κάθε σας γεύμα.

 5. Συμπαράσταση

Τον καλύτερο συμπαραστάτη στην προσπάθειά σας να χάσετε κιλά, μπορείτε να τον βρείτε στο πρόσωπο ενός φίλου, μιας φίλης, που ήδη έχει περάσει από αυτή τη διαδικασία και έχει χάσει τα παραπανίσια του κιλά. Εκείνος μπορεί να σας συμβουλέψει σχετικά με το πώς τα κατάφερε, που δυσκολεύτηκε και τι τρικ βρήκε για να ικανοποιεί τις λιγούρες υγιεινά.

 6. Βαθιά καθίσματα

Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη των squats. Η άσκηση με τα βαθιά καθίσματα είναι θαυματουργή, όχι μόνο στην καύση του λίπους αλλά και στο σμίλεμα του σώματος. Συμβουλευτείτε έναν γυμναστή για τον σωστό τρόπο να κάνετε βαθιά καθίσματα και φροντίστε να κάνετε 100 τη μέρα. Δεν θα σας πάρει πολλή ώρα και θα κάψετε πολλές θερμίδες.

 7. Ιδρώστε

Δεν είναι τυχαία που λένε ότι τα αγαθά κόποις κτώνται. Ιδρώστε για να δείτε γρήγορα αποτελέσματα. Στον καναπέ του, δεν αδυνάτισε ποτέ κανείς. Βρείτε ένα είδος γυμναστικής που σας αρέσει, ακόμα και αν είναι το περπάτημα ή η ζούμπα, και επανάλαβετε τουλάχιστον 3 φορές τη βδομάδα μέχρι τέλη Ιανουαρίου.

 8. Προσήλωση στον στόχο

Είναι πολύ σημαντικό να μην απογοητευτείτε. Αν έχετε μια κακή μέρα με παρασπονδίες, μην αφήσετε να εξελιχθεί σε μία κακή βδομάδα. Αύριο είναι μια καινούρια μέρα, που έλεγε και η Σκάρλετ Ο Χάρα.

 9. Το νου σας στις ποσότητες

Σεριβιριστείτε με μερίδες εστιατορίου για το μεσημεριανό και μικρότερες μερίδες για το βραδινό. Φροντίστε ωστόσο να τρέφεστε με όλες τις ομάδες τροφίμων καθημερινά, ώστε να είναι πλήρη τα γεύματα σας. Μία πλήρης γκάμα βιταμινών πρέπει να απαρτίζει τα γεύματα σας.

Φρούτα και λαχανικά

Οι ειδικοί συνιστούν να τρώτε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα, αλλά το καλύτερο  είναι τουλάχιστον 2 μερίδες φρούτων και 4 μερίδες λαχανικών. Μια μερίδα φρούτων και λαχανικών θεωρείται  ότι είναι μια μεγάλη χούφτα.

Υδατάνθρακες

Κάθε γεύμα θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα μέρος υδατανθράκων, ιδανικά, υδατάνθρακες ολικής αλέσεως για να σας κρατήσει πιο γεμάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να βελτιώσετε την πεπτική υγεία. Συνιστώνται 4 μερίδες υδατανθράκων ολικής αλέσεως ανά ημέρα. Μια τυπική μερίδα πατάτας πρέπει να είναι μεγέθους ποντικιού υπολογιστή (225g), μια μερίδα ζυμαρικών θα πρέπει να είναι μια μικρή χούφτα (40g , ζυγισμένα ωμά).

Πρωτεΐνη / γαλακτοκομικά προϊόντα

Η πρωτεΐνη και τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν βασικό μέρος οποιασδήποτε διατροφής - βελτιώνουν τη γενική υγεία και μπορούν να αυξήσουν την απώλεια βάρους. Οι μερίδες πρωτεΐνης (1-2 ημερησίως) θα πρέπει πάντα να είναι σαν το μέγεθος της παλάμης σας. Στην πρωτεΐνη με τη μορφή κρέατος, όπως το κοτόπουλο, το βόειο κρέας, το κυνήγι ή το χοιρινό κρέας, πρέπει να αφαιρείτε όλα τα ορατά λίπη. Μία μερίδα φασολιών θα πρέπει να είναι όσο μια μικρή χούφτα.

Τα γαλακτοκομικά τμήματα πρέπει να διατηρούνται αρκετά μικρά, καθώς τείνουν να περιέχουν περισσότερο λίπος - μια μερίδα γάλακτος είναι ένα ποτήρι 250ml, μια μερίδα γιαουρτιού θα πρέπει να είναι ένα μικρό δοχείο 50g-100g και μια μερίδα τυριού θα πρέπει να είναι 30 gr. Το τυρί πρέπει να καταναλώνεται λιγότερο συχνά από το γάλα και το γιαούρτι, καθώς περιέχει περισσότερο λίπος.

Λίπος

Μπορεί να σας εκπλήξει, αλλά συνιστάται να τρώτε τρεις μερίδες υγιή λίπη κάθε μέρα - η μέγιστη δόση θα πρέπει να είναι 1 κουταλιά της σούπας από καλά λίπη, όπως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. 

10. Προπόνηση με βάρη

Η άσκηση με βάρη σας βοηθάει στην κατασκευή άλιπης μυϊκής μάζας, όπως και στο κάψιμο θερμίδων ακόμη και όταν είστε σε ηρεμία. Η προπόνηση με βάρη θα σας βοηθήσοει να επιτύχετε ταχύτερα τους στόχους σας στην απώλεια βάρους. 

 
Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.