Header Ads

Δ. Μακεδονία: Ένταξη έργων αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στο ΕΠ

Δ. Μακεδονία: Ένταξη έργων αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στο ΕΠ

Με σκοπό την αντιμετώπιση της σύγχρονης μάστιγας των διαφόρων τύπων εξαρτήσεων, ο περιφερειάρχης, Θεόδωρος Καρυπίδης υπέγραψε την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 δύο έργων, συνολικού προϋπολογισμού 458 χιλιάδες ευρώ, με δικαιούχο το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Πρόκειται για το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Κοζάνη, προϋπολογισμού 243 χιλιάδες ευρώ. Το Πολυδύναμο Κέντρο έχει σαν βασικό στόχο να παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε όλες τις επιμέρους ομάδες εξαρτημένων ατόμων ανάλογα με τις ανάγκες τους  και να παραπέμπει σε εξειδικευμένες δομές εφόσον κρίνεται αναγκαίο και εφικτό.

Το δεύτερο έργο είναι η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη, προϋπολογισμού 214 χιλιάδες ευρώ. Η Κινητή Μονάδα έχει ως στόχο να παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε άτομα που κάνουν χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών  ή εμφανίζουν άλλου τύπου εξαρτητικές συμπεριφορές και δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες.

Οι δράσεις αυτές θα υλοποιηθούν με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας  «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: http://www.ert.gr/?p=1373504
Από το Blogger.