Header Ads

Η διακεκριμένη δημόσια εταιρεία που φροντίζει για εμάς καθημερινά

Μία μεγάλη επιτυχία σημείωσε πρόσφατα η ΕΥΔΑΠ, καθώς είναι η πρώτη εταιρεία του δημόσιου τομέα στην οποία απονεμήθηκε η υψηλή διάκριση Αριστείας «Committed to Excellence – 2 Star» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας (EFQM). Για όσους όμως παρακολουθούν τις ενέργειες της ΕΥΔΑΠ τα τελευταία χρόνια μάλλον η διάκριση της Αριστείας δεν θα τους έκανε ιδιαίτερη έκπληξη.

Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια μας εντυπωσιάζει ξανά και ξανά με τις καινοτόμες αποφάσεις της, την εξωστρέφειά της και το κοινωνικό της πρόσωπο. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως πρόκειται για την πρώτη ΔΕΚΟ που ξεκίνησε να εκδίδει λογαριασμούς σε σύστημα γραφής Braille για ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα όρασης, ακολουθώντας τόσο τη συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των αναπήρων, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν διατάξεις υπέρ της ανεξαρτησίας των αναπήρων. Οι ειδικά σχεδιασμένες υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν αποστολή ειδικών αναγνώσιμων λογαριασμών (σε μορφή braille, μεγάλες γραμματοσειρές), αποστολή sms και ηλεκτρονική αλληλογραφία. 

Εξαιρετικά θετικό αντίκτυπο είχε και η πρωτοβουλία της ΕΥΔΑΠ να προσφέρει διπλάσια ποσότητα δωρεάν νερού με το Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο (ΕΕΤ), το οποίο επέκτεινε τον Ιούνιο του 2017 στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Άλλωστε η παροχή ειδικών τιμολογίων χαμηλής χρέωσης σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, όπως φιλανθρωπικά ιδρύματα, πολύτεκνες οικογένειες, άτομα τρίτης ηλικία, νοσοκομεία, καθώς και η ρύθμιση ευνοϊκών  διακανονισμών για την αποπληρωμή υπέρογκων λογαριασμών είναι μέσα στη φιλοσοφία της ΕΥΔΑΠ, όπως και η συστηματική στήριξη κοινωφελών ιδρυμάτων, φιλανθρωπικών και ιατρικών οργανώσεων και υπηρεσιών υγείας και παιδείας με αναγνωρισμένη κοινωνική δράση. Σημαντική έχει φανεί και η παροχή τεχνογνωσίας που παρέχει σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικά φαινόμενα.

Ταυτόχρονα, μεγάλη βαρύτητα δίνει και στο κομμάτι της εκπαίδευσης, μέσα από το πρόγραμμα «Σταγονούλης» που εστιάζει στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης τους. Ο Σταγονούλης λοιπόν, όπως μαρτυρά και το όνομά του, είναι ο ήρωας της σταγόνας και του νερού και διηγείται την ιστορία του στους μικρούς του φίλους με απλό και κατανοητό τρόπο. Μέσα από αυτή τη διήγηση τα παιδιά διδάσκονται βασικές έννοιες για τον κύκλο του νερού, τη διαχείρισή του, τον καθαρισμό του, τον βιολογικό καθαρισμό των λυμάτων και άλλες έννοιες και διαδικασίες που ίσως θα ήταν δύσκολο για εμάς να τις εξηγήσουμε.

Το σημαντικότερο βέβαια είναι πως βασικός πυλώνας της ΕΥΔΑΠ παραμένει η προστασία των φυσικών πόρων, αλλά και η συνειδητή της απόφαση να μας προμηθεύει σε χαμηλές τιμές με ένα από τα καλύτερα νερά της Ευρώπης, ενώ παράλληλη φροντίζει και για τη Δημόσια Υγεία, μέσα από την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και τη δημιουργία πρωτογενών δραστηριοτήτων. Η Αριστεία λοιπόν δεν είναι τυχαία, αλλά φυσική εξέλιξη μιας συνειδητής διαδρομής.

Sponsored Content / HuffPost Greece
Από το Blogger.