Header Ads

Τι αποκαλύπτει το πώς τοποθετείτε τα μαχαιροπίρουνα όταν τελειώσετε το φαγητό

Λένε ότι μια φωτογραφία λέει χίλιες λέξεις και περίπου τόσες αποκαλύπτει και ο τρόπος που τακτοποιείτε τα μαχαιροπίρουνα σας.

Έτσι κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, όπου υπάρχει πληθώρα προσκλήσεων για φαγητό, καλό είναι να ξέρετε τι σημαίνει το που τοποθετείτε το μαχαιροπίρουνο σας όταν τελειώσετε το γεύμα σας. Είτε πρόκειται για ταβέρνα, εστιατόριο ή σπίτι, δίνετε μηνύματα για το αν σας άρεσε το φαγητό, αν το σιχαθήκατε ή αν θέλετε και άλλο.

Το  Eat Drink Play αποκαλύπτει τι σημαίνει η στρατηγική τοποθέτηση των μαχαιροπίρουνων πάνω στο πιάτο.

 

«Δεν έχω τελειώσει»

Αν δεν έχετε τελειώσει ακόμα το φαγητό σας, αλλά κάνετε ένα διάλειμμα συζητώντας με τους συνδαιτημόνες, τότε αυτή είναι η κατάλληλη τοποθέτηση των μαχαιροπίρουνων ώστε να μην σας πάρει το πιάτο η οικοδέσποινα ή ο σερβιτόρος. Το μαχαιροπίρουνο σας να σχηματίζει ένα ανάποδο V.

Αποδεκτό είναι και να μην ακουμπάνε τα μαχαιροπίρουνα, αν θέλετε να συνεχίσετε το φαγητό σας σε λίγο. Βάλτε λοξά το μαχαίρι και κάθετα το μαχαιροπίρουνο, δίνοντας και πάλι το ίδιο μήνυμα.

«Έχω τελειώσει»

Αν έχετε τελειώσει το φαγητό και θέλετε να σας πάρουν το πιάτο, τότε τοποθετήστε παράλληλα πάνω στο πιάτο τα μαχαιροπίρουνα. Δεν έχει σημασία προς τα που θα κοιτάνε, απλώς να είναι παράλληλα και δίπλα-δίπλα. 

«Είμαι έτοιμος για το επόμενο πιάτο μου»

Αν είστε καλεσμένος κάπου πιο επίσημα και το δείπνο περιλαμβάνει πρώτο πιάτο, ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως πιάτο και γλυκό, τότε η σταυρωτή τοποθέτηση του μαχαιροπίρουνου υποδεικνύει ότι έχετε τελειώσει με το πιάτο που έχετε μπροστά σας και θέλετε να σερβιριστείτε το επόμενο.

«Το φαγητό ήταν τέλειο»

Αν θέλετε να περάστε το μήνυμα ότι το γεύμα σας ικανοποίησε ιδιαιτέρως, τότε, αφού τελειώσετε, βάλτε το μαχαιροπίρουνο σας όχι μόνο παράλληλα, αλλά και κάθετα. Ετσι η οικοδέσποινα ή ο σερβιτόρος θα καταλάβει ότι σας άρεσαν πολύ τα φαγητά. 

«Το φαγητό ήταν χάλια»

Το πιο σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας των φαγητών που γευτήκατε είναι να τοποθετήσετε σταυρωτά το μαχαιροπίρουνο πάνω στο πιάτο, σχηματίζοντας ένα Χ,με το μαχαίρι να είναι ανάμεσα από τα δόντια του πιρουνιού.

 

Mε πληροφορίες από EatDrinkPlay

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.