Header Ads

Πληροφορίες για συνάντηση Τσίπρα με φορείς κοινωνικής προσφοράς

Κεντρική ιδέα είναι η συνάντηση και συζήτηση του ΠΘ με ανθρώπους που είχαν  σημαντική δράση σε πεδία ειδικής κοινωνικής ευαισθησίας τη χρονιά που πέρασε. 

Οι φορείς είναι οι εξής:

Ψυχολόγοι που συνέδραμαν τα θύματα της πυρακγιάς στο Μάτι και τις οικογένειες τους

Οι ψυχολόγοι προέρχονται από 4 χώρους: Εθνικό Σύστημα Υγείας, ΕΠΑΨΥ (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας, είναι ΜΚΟ που εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας), Γιατροί του Κόσμου (η γνωστή ΜΚΟ) και Δήμος Μαραθώνα (+ ένας κοινωνικός λειτουργός)

Ψαράδες από το Μάτι

Έλληνες και ξένοι ψαράδες που με αυτοθυσία έπεσαν στη θάλασσα για να σώσουν και να περισυλλέξουν όσους είχαν μπει στο νερό για να σωθούν από τη φωτιά. Σε κάποιους από τους ξένους θα απονεμηθεί η ελληνική υπηκοότητα, αναμένουμε το Προεδρικό Διάταγμα.

Ομάδα χορού ΑμεΑ Dagipolis

Είναι ομάδα χορού μεικτή, με ΑμεΑ και αρτιμελή άτομα. Είχαν συμμετάσχει και στην πρόσφατη εκδήλωση που διοργανώθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας.

Με την παρουσία τους τιμούμε την προσπάθεια των ΑμεΑ να φύγουν από το περιθώριο και να μπορέσουν να εκφράσουν όλες τις ανάγκες τους, ακόμα και στο καλλιτεχνικό πεδίο.

Ομάδα νέων ηθοποιών (Red Thread – Κόκκινη Κλωστή) που κάνει διαδραστικό δρώμενο στα σχολεία για να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για θέματα bullying

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών ο υπουργός Παιδείας συμφώνησε να χρηματοδοτήσει την ομάδα ώστε να παρουσιάσει το διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι σε μια σειρά σχολείων της Αττικής. Η ομάδα λειτουργεί στο πλαίσιο μιας ΚΟΙΝΣΕΠ.

Ανάδοχοι γονείς παιδιών 

Οικογένειες που αναλαμβάνουν να έχουν στο σπίτι τους ένα παιδί, ώστε μέχρι να βρεθεί η οικογένεια που θα το υιοθετήσει να μην μένει σε ίδρυμα. 

 Σχολεία 18 Άνω

Καθηγητές, θεραπευτές και μαθητές του σχολείου του 18 Άνω. Είναι δομή στην οποία πηγαίνουν οι πρώην τοξικοεξαρτημένοι για να τελειώσουν το Λύκειο. Υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που μέσα από το Σχολείο του 18 Άνω έδωσαν Πανελλήνιες και μπήκαν ακόμα και στο ΕΜΠ. 

Ασυνόδευτα ανήλικα και συνοδοί τους

Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που ζουν σε δομές φιλοξενίας. Μαζί τους στελέχη των δομών.

Kώστας Πουλακίδας / HuffPost Greece
Από το Blogger.