Header Ads

Τουρίστες και Ιταλοί θα πληρώνουν είσοδο για να επισκεφθούν τη Βενετία

«Είσοδο επί πληρωμή» για Ιταλούς και ξένους τουρίστες που επισκέπτονται την Βενετία, αποφάσισε το κοινοβούλιο της Ρώμης.

Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά αντικαθίσταται ο φόρος διαμονής, ο οποίος ισχύει σε όλες τις μεγάλες τουριστικές πόλεις της χώρας.

Το σχετικό ποσό, σύμφωνα με τον Τύπο, θα κυμαίνεται από 2,5 μέχρι και 10 ευρώ, και θα καταβάλλεται από όλους τους επισκέπτες που φθάνουν στην «Γαληνοτάτη» με τραίνο, λεωφορείο, ιδιωτικό αυτοκίνητο και αεροπλάνο.

Ο δήμαρχος της πόλης,Λουίτζι Μπρουνιάρο θεωρεί «πολύ σημαντικό το μέτρο για να μπορέσει να στηριχθεί μια πόλη μοναδικής ομορφιάς και αξίας».

Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων είναι της ίδιας άποψης, ιδίως λόγω του ότι η Βενετία δέχεται όλον τον χρόνο τεράστια τουριστική πίεση. Υπάρχουν και Βενετσιάνοι, όμως, οι οποίοι δηλώνουν στην δημόσια τηλεόραση Rai ότι το μέτρο αυτό (το οποίο περιέχεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019), πρέπει να θεωρηθεί αντισυνταγματικό, διότι περιορίζει την ελευθερία κίνησης των πολιτών.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, ο «φόρος εισόδου» θα ενισχύσει τα ταμεία της Βενετίας με περίπου πενήντα εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.