Header Ads

Νέο βίντεο πιθανότατα αποκαλύπτει τη μεταφορά λειψάνων του Κασόγκι

Άνδρες που μεταφέρουν βαλίτσες, μέσα στις οποίες πιθανολογείται ότι βρίσκονταν τα λείψανα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, εικονίζονται σε ένα βίντεο το οποίο μεταδόθηκε από το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι A Haber.

Σύμφωνα με το κανάλι αυτό, οι άνδρες μετέφεραν συνολικά πέντε βαλίτσες στην κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Το σπίτι αυτό απέχει ελάχιστα από το κτίριο του προξενείου όπου σκοτώθηκε στις αρχές Οκτωβρίου ο Κασόγκι.

Τούρκος αξιωματούχος είπε ότι οι πληροφορίες του A Haber, τις οποίες αναπαράγει στον ιστότοπό της και η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, φαίνεται πως είναι ακριβείς. Δεν έδωσε όμως καμία περαιτέρω διευκρίνιση.

Οι σαουδαραβικές αρχές δεν έχουν κάνει προς το παρόν κανένα σχόλιο για το θέμα.

Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο στις 2 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι βαλίτσες πέρασαν την πύλη της προξενικής κατοικίας μέσα σε ένα μαύρο βανάκι, στις 15.09 τοπική ώρα.

Παρά τις έρευνες των τουρκικών αρχών, τα λείψανα του δημοσιογράφου δεν έχουν βρεθεί μέχρι τώρα. Τον περασμένο μήνα αστυνομικοί ερεύνησαν και μια απομονωμένη βίλα στα νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης.

Πηγές: Reuters, Al Jazeera

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.