Header Ads

Έρευνες των ιρλανδικών αρχών για UFO στα ανοιχτά των ακτών της χώρας

Η ιρλανδική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (Irish Aviation Authority- ΙΑΑ) διερευνά αναφορές για περίεργα φώτα και άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (ΑΤΙΑ- UFO) στα ανοιχτά των νοτιοδυτικών ακτών της χώρας.

Όπως αναφέρεται στο BBC, η όλη υπόθεση άρχισε τα ξημερώματα της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου, όταν πιλότος της British Airways ήρθε σε επαφή με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας στο Σάνον: Συγκεκριμένα, η πιλότος ήθελε να μάθει εάν γίνονταν στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, επειδή υπήρχε κάτι που «κινούνταν πάρα πολύ γρήγορα».

Ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας απάντησε ότι δεν γίνονταν τέτοιες ασκήσεις. Η πιλότος, που πετούσε από το Μόντρεαλ προς το Χίθροου, είπε πως υπήρχε ένα «πολύ φωτεινό φως» και το αντικείμενο είχε εμφανιστεί στην αριστερή πλευρά του αεροσκάφους, πριν κατευθυνθεί απότομα βόρεια.

Η ίδια αναρωτήθηκε τι μπορεί να ήταν, αλλά είπε πως δεν φαινόταν να υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης.

Ένας άλλος πιλότος, από αεροσκάφος της Virgin, σχολίασε ότι μπορεί να ήταν μετεωρίτης ή κάποιο άλλο αντικείμενο που εισερχόταν στην ατμόσφαιρα της Γης. Μάλιστα, έκανε λόγο για «πολλαπλά αντικείμενα στην ίδια πορεία», τα οποία ήταν πολύ φωτεινά. Επίσης, μίλησε για δύο δυνατά φώτα στα δεξιά, τα οποία πήραν ύψος γρήγορα.

Ένας πιλότος είπε πως η ταχύτητά τους ήταν «αστρονομική, σχεδόν σαν 2 Μαχ» (δύο φορές η ταχύτητα του ήχου).

«Κατόπιν αναφορών από έναν μικρό αριθμό αεροσκαφών στις 9 Νοεμβρίου για ασυνήθιστη αεροπορική δραστηριότητα, η ΙΑΑ έχει συντάξει αναφορά» αναφέρεται σε ανακοίνωση της υπηρεσίας, τονίζοντας πως θα γίνει έρευνα όπως προβλέπεται από τους σχετικούς κανονισμούς.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.