Header Ads

Ποια είναι η Ρόμπιν Ντένχολμ που θα αντικαταστήσει τον Έλον Μασκ στην ηγεσία της Tesla

Είναι γεγονός. Ο Έλον Μασκ αφήνει το τιμόνι της Tesla και τη θέση του παίρνει μια γυναίκα. Η Ρόμπιν Ντένχολμ. 

Η Ντένχολμ είναι 55 ετών και είχε τη θέση της διευθύντριας Οικονομικών και επικεφαλής στρατηγικής, στην Telstra Corp. εταιρεία τηλεπικοινωνιών που κατείχε το μονοπώλιο στην Αυστραλία. 

Σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Telstra, Άντυ Πενν, εκφράζει τη λύπη του που η Ντένχολμ φεύγει από την ομάδα της Telstra. «Γνωρίζουμε ότι ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να εξισορροπηθούν οι ευθύνες της ως CFO της Telstra και παράλληλα να είναι μέλος στο ΔΣ της Tesla».  

Πριν ενταχθεί στην ομάδα της Telstra Corp. τον Ιανουάριο του 2017, ήταν εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Juniper Networks Inc. εταιρείας πληροφορικής και δικτύων. 

Στο μακρύ βιογραφικό της βλέπουμε και τη θέση που κατείχε στο ΔΣ της ABB Ltd.  ελβετικής εταιρείας ρομποτικής. 

Εχει πτυχίο οικονομικών από το πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και μάστερ από το πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας. 

Ο Μασκ θα διατηρήσει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. 

Θυμίζουμε ότι η αντικατάσταση του Μασκ δεν ήταν επιλογή του, αλλά ήρθε μετά από διακανονισμού που έκανε με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), μετά το περιβόητο tweet, με το οποίο γνωστοποιούσε ότι διαθέτει χρηματοδότηση για την έξοδο της εταιρείας από το χρηματιστήριο.

Η ανάρτηση πυροδότησε έρευνα για χειραγώγηση μετοχής, η οποία κατέληξε σε συμφωνία για την πληρωμή προστίμου και απομάκρυνση του Μασκ από τη θέση του προέδρου.

Πηγή: Bloomberg

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.