Header Ads

Γαβρόγλου: Άκουσα τους προβληματισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχη για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου

«Άκουσα τους προβληματισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχου, θα μεταφέρω τους προβληματισμούς, πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις η επιδίωξη μας είναι ο διάλογος. Όπως ξέρετε έχουμε μια ιδεολογική και πολιτική δέσμευση ως τρόπο να λύνονται τα θέματα και πάμε παρακάτω» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου μετά από την συνάντηση που είχε σήμερα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

Ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι ενημέρωσε επισήμως τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το θέμα των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας στην Ελλάδα και για μια σειρά θεμάτων που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς η συμφωνία που προωθείται θα επηρεάσει τις Μητροπόλεις των Νέων Χωρών και τις Δωδεκανήσου που υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο είπε ότι ”αυτά είναι θέματα που θα δούμε στις λεπτομέρειες όπως και πολλά άλλα ζητήματα, αλλά παραμένει η βασικότατη αρχή ότι έχουμε να κάνουμε με μία ιστορική, κυριολεκτικά ιστορικού χαρακτήρα, συμφωνία με την Εκκλησία της Ελλάδας και αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει”.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά τη συνάντηση δεν προέβη σε καμία δήλωση.

Στην συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον κ. Γαβρόγλου παραβρέθηκε και ο μητροπολίτης Πριγκιποννήσων Δημήτριος.

Στην συνέχεια ο υπουργός παρακάθισε σε γεύμα στην πατριαρχική τράπεζα στο Φανάρι.

Νewsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.