Header Ads

Πως οι «επιστήμονες» των ΤΕΕΜ εξουδετέρωσαν τη βόμβα κατά Ντογιάκου

Ένα κιλό πυρίτιδας που προέρχεται από κροτίδες περιείχε, σύμφωνα με πληροφορίες, η βόμβα που δεν εξερράγη έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βόμβα αποτελούνταν από πυρίτιδα, ένα επιτραπέζιο ρολόι και πυροκροτητή. Ήταν αρκετά ισχυρή για να προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε περίπτωση έκρηξης.

Αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός κουνήθηκε μέσα στη μπαγκαζιέρα, όπου ήταν τοποθετημένος. Το μηχανάκι, στο οποίο βρισκόταν η βόμβα, κουνήθηκε έξω από την πολυκατοικία όπου μένει ο Ντογιάκος. Το γεγονός αυτό ενδεχομένως επηρέασε την έκβαση του περιστατικού. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν η συνδεσμολογία ήταν άρτια ή όχι.

Πεντάωρο θρίλερ

Το βέβαιο είναι ότι η βόμβα εξουδετερώθηκε από τους άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι αφαίρεσαν με χειρουργικές κινήσεις τον πυροκροτητή. Στη συνέχεια, αφού δηλαδή εξουδετέρωσαν τη βόμβα, τη μετέφεραν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εντοπισμό αποτυπωμάτων και DNA.             

Η διαδικασία εξουδετέρωσης της βόμβας και μεταφοράς της διήρκησε περίπου πέντε ώρες. Και αυτό γιατί απαιτήθηκαν λεπτοί χειρισμοί για να γίνουν όλα με ασφάλεια.

Η Αντιτρομοκρατική «βλέπει» πίσω από την επίθεση κάποια από τις ενεργές τρομοκρατικές οργανώσεις, που έχουν «σιωπήσει» εδώ και πολύ καιρό. Το γεγονός ότι η βόμβα τοποθετήθηκε σε κατσαρόλα αλλά και το είδος της εκρηκτικής ύλης δίνουν κάποια πρώτα συμπεράσματα στην ΕΛ.ΑΣ., τα οποία ωστόσο είναι ακόμα επισφαλή.

Αλέξανδρος Καλαφάτης
Από το Blogger.