Header Ads

Βαρύ κλίμα στην ΕΛ.ΑΣ.: Ψάχνουν «απαντήσεις» για την επίθεση στο Εφετείο

Τεταμένο είναι το κλίμα στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από την επίθεση που δέχθηκαν χθες Δευτέρα αστυνομικοί, μάρτυρες κατηγορίας σε δίκη, στο Εφετείο Αθηνών.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι προβληματισμένη από το γεγονός ότι παρότι οι δράστες ήταν περίπου 40 δεν συνελήφθη κανείς από αυτούς. Και μάλιστα σε ένα περιστατικό που έγινε στην «καρδιά» της Αθήνας, έξω από κτίριο που φυλάσσεται όλο το 24ωρο.

Από την άλλη πλευρά συνδικαλιστές της Αστυνομίας και απλοί αστυνομικοί αναφέρουν ότι είναι «εκτεθειμένοι», καθώς για ακόμα μία φορά δέχθηκαν επίθεση, χωρίς να υπάρξει «απάντηση», δηλαδή σύλληψη των δραστών.

Πληροφορίες της HuffPost Greece αναφέρουν ότι «πριν την επίθεση στους αστυνομικούς ένας από τους συγκεντρωμένους νεαρούς είχε φωνάξει προς αστυνομικό ότι ‘θα σας σφάξουμε’, ενώ έκανε και τη σχετική κίνηση με το χέρι του. Ο επικεφαλής αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που βρισκόταν στο σημείο είπε στον αστυνομικό με πολιτικά να του επιδείξει ποιος ήταν αυτός που είπε τη φράση. Τελικά, ωστόσο, όχι μόνο δεν συνελήφθη ο άνδρας αλλά ακολούθησε επίθεση από περίπου 40 άτομα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις αστυνομικοί. Ήταν στρατηγική επιλογή πριν την επίθεση να μην… προκαλέσουν οι αστυνομικοί».

Η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αναζητά «απαντήσεις» γύρω από τα μειωμένα αντανακλαστικά που δείχνει επιχειρησιακά το Σώμα. Για το περιστατικό στο Εφετείο διενεργείται έρευνα, ενώ ήδη έχουν δώσει καταθέσεις οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι πριν την επίθεση είχαν δεχθεί ύβρεις από τους συγκεντρωμένους και είχαν ενημερώσει γι’ αυτό τον επικεφαλής των μέτρων.

Αλέξανδρος Καλαφάτης / HuffPost Greece
Από το Blogger.