Header Ads

Μαλιμπού: Υποχρεωτική εκκένωση λόγω φωτιάς

Οι αρχές έδωσαν εντολή στους κατοίκους να εκκενώσουν τα 75.000 σπίτια τους στην περιοχή του Μαλιμπού καθώς η πυρκαγιά πέρασε απέναντι τον κεντρικό δρόμο 101 freeway, κατευθυνόμενη προς την ακριβή συνοικία Καλαμπάσας.

Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει 8.000 στρέμματα.

Ο ανταποκριτής του CBS2 Tom Wait περιέγραψε τις συνθήκες τις πυρκαγιάς ως «σκηνές από την αποκάλυψη», καθώς στάχτες έπεφταν στον δρόμο.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Scott Dettorre δήλωσε στο CBS2 ότι δεκάδες σπίτια έχουν ήδη καταστραφεί, χωρίς να μπορεί να κάνει ακριβή υπολογισμό.

Άλλος εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, ήταν σαφής στις οδηγίες του σώματος προς τους κατοίκους: «Είναι υποχρεωτική η εκκένωση, αυτό σημαίνει ότι θέλουμε να φύγετε. Θέλουμε να φύγετε όταν σας το ζητούν οι πυροσβέστες, επειδή οι άνδρες της υπηρεσίας μας πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Και αν φύγετε νωρίς, μας βοηθάει πολύ».

Οι πυροσβέστες έχουν να αντιμετωπίσουν και τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, ενώ είναι εντυπωσιακό σχετικά με την οργάνωσή τους ότι ήδη δόθηκαν οδηγίες για τα καταφύγια ζώων όπου οι πολίτες μπορούν να μεταφέρουν τα ζώα τους.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.