Header Ads

Ετήσιο γκαλά για τους σκοπούς του Ιπποκράτειου Ιδρύματος Έρευνας κατά του Καρκίνου

Περισσότερα από 3 εκατ. δολάρια, συγκέντρωσε το «Ιπποκράτειο Ίδρυμα Έρευνας κατά του Καρκίνου» (Hippocratic Cancer Research Foundation), του οποίου πρόεδρος είναι η Ελένη Μπούση, μητέρα του ιδιοκτήτη του ΟΦΗ, Μιχάλη Μπούση.

Στο ετήσιο γκαλά, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου στο Aon Grand Ballroom, στο Navy Pier του Σικάγο, παραβρέθηκε η «αφρόκρεμα» της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας των ΗΠΑ, ενώνοντας

τις δυνάμεις της με τον κορυφαίο ογκολόγο Λεωνίδα Πλατανιά και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Northwestern Memorial, για τη μάχη κατά του καρκίνου.

Οικοδεσπότες της λαμπρής βραδιάς εκτός από την Ελένη Μπούση και το σύζυγό της Δημήτρη, τον Μιχάλη Μπούση και την οικογένειά του, ήταν ο αδερφός της, νομικός Πέτρος Παλυβός, που θα ηγείται όλων των φιλανθρωπικών ενεργειών του ΟΦΗ.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσε η Κατερίνα Παναγοπούλου πρόεδρος του συλλόγου «Καλλιπάτειρα» που προσέφερε για του σκοπούς του Ιδρύματος το ποσό των 100,000 χιλιάδων δολαρίων. Η κα Παναγοπούλου είναι γνωστή για την προσφορά και το έργο της. Άλλωστε είναι ειδική άμισθη σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Διασποράς. Επίσης, είναι πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι. Ανάμεσα στα αντικείμενα που δημοπρατήθηκαν ήταν μία υπογεγραμμένη φανέλα του Γιάννη Αντετοκούνμπο των Μπακς, όπως και τέσσερα courtside εισιτήρια για αγώνα της ομάδας του Μιλγουόκι, όλα προσφορά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΟΦΗ, Μιχάλη Μπούση.

Το Hippocratic Cancer Research Foundation, ξεκίνησε τη δράση του, το 2015 και χρηματοδοτεί Ινστιτούτο Ερευνών για τον καρκίνο, με έδρα το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Northwestern Memorial.

Από τότε μέχρι σήμερα έχει να επιδείξει σπουδαίο ερευνητικό έργο, χάρη στη συνεχή του οικονομική στήριξη από τις οικογένειες Μπούση-Παλυβού, τους οικείους της και ολόκληρη την Ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.