Header Ads

Τσίπρας: Προκήρυξη 10.000 προσλήψεων στο Δημόσιο το 2019

Εντός του 2019 θα γίνει η προκήρυξη 10.000 προσλήψεων στο Δημόσιο για να καλύπτονται από το 2020 και μετά, δήλωσε στον Alpha ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι κατοχυρώνεται η ρήτρα 1:1 στις προσλήψεις «και έχουμε και 10.000 επιπλέον».

Όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός, «αλλάζουν πολλά» με τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας, προσθέτοτνας ότι πρόκειται για ένα «ιστορικό βήμα προς τα εμπρός, ερχόμαστε να επιλύσουμε εκκρεμότητες δεκαετιών».

Με τη συμφωνία, είπε ο κ. Τσίπρας δίνεται η δυνατότητα στο ελληνικό δημόσιο να απελευθερώσει 10.000 θέσεις προκειμένου να υπάρξουν στο μέλλον ισόποσες προσλήψεις σε τομείς που υπάρχει ανάγκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι στο Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας μπαίνει μέσα όλη η αμφισβητούμενη περιουσία αλλά και η μη αμφισβητούμενη εθελοντικά.

Σημείωσε ότι από αυτή την αξιοποίηση που θα προχωρήσει άμεσα, υπολογίζεται ότι έως περίπου το 2030 το κράτος θα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει πολύ μεγάλο μέρος ή το όλον της επιδότησης για τη μισθοδοσία των κληρικών.

«Ακόμα κι αν κάποιος είναι άθρησκος, στα θαύματα της βούλησης μπορεί να πιστεύει. Εδώ είχαμε το θαύμα μιας κοινής βούλησης και πολύ καλής θέλησης», είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας για τον «ουσιαστικό και επίμονο» διάλογο του ίδιου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αλλά και Πολιτείας-Εκκλησίας γενικότερα. Σχολίασε πως όταν μετά από 79 χρόνια επιλύεται μια εκκρεμότητα, που κανείς άλλος δεν κατάφερε να επιλύσει, τότε πρόκειται για ένα «θαύμα».

Ως προς την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε πως «στόχος μας είναι να ”εκβιάσουμε” τη συναίνεση», συμπληρώνοντας πως ο στόχος δεν είναι να δοθούν αρμοδιότητες στον ΠτΔ: «Θέλουμε να μείνουμε στο μοντέλο της προεδρευόμενης δημοκρατίας, όπου οι εξουσίες είναι στο Κοινοβούλιο. Βασική μας σκέψη είναι να αποσυνδέσουμε την εκλογή του ΠτΔ από την κοινοβουλευτική περίοδο» είπε σχετικά.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν περιθώρια συναινέσεων στο σημερινό πολιτικό σύστημα, είπε ότι απαιτούνται συγκλίσεις, ποτέ δεν μπορούν να γίνουν μεταξύ όλων. Παράλληλα, δήλωσε πως οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019 και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019 και στις βουλευτικές εκλογές. «Αυτός είναι ο στόχος μου, αυτό επιθυμώ και θα το πετύχω», είπε και υποστήριξε ότι θα γυρίσει μπούμερανγκ για τον κ. Μητσοτάκη η δημοσκοπική πρωτιά της ΝΔ.

Μιλώντας για τη συμφωνία των Πρεσπών, εξέφρασε βεβαιότητα ότι θα περάσει από την ελληνική Βουλή, επειδή, όπως ισχυρίστηκε, «και ο τελευταίος πολίτης καταλαβαίνει ότι παρά τις δυσκολίες, παρά τα προβλήματα, αυτή η συμφωνία ωφελεί τη χώρα και ιδίως τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη».

«Ο κ. Καμμένος θα κληθεί να πάρει μια κρίσιμη, δεν ξέρω αν θα φύγει ή δεν θα φύγει από την κυβέρνηση, αλλά δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για την ομαλή πορεία της χώρας προς την κανονικότητα», απάντησε ο πρωθυπουργός στην ερώτηση για τη στάση που θα κρατήσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας όταν έρθει προς ψήφιση η συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν θα υπάρξει θέμα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση, καθώς ο κ. Καμμένος έχει δηλώσεις πως δεν πρόκειται να στηρίξει πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ.

Αναφερόμενος στα περί επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης, είπε πως έγινε με «άτσαλο τρόπο» στη τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς θα έπρεπε να ενημερωθούν πρώτα τα κόμματα. Τόνισε πως αλλάζει την τακτική, όχι τη στρατηγική, γι αυτό θα προχωρήσει σε ενημέρωση των κομμάτων και δεν θα γίνει η επέκταση με την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων, αλλά με ψηφοφορία στη Βουλή και τα κόμματα θα κληθούν να πάρουν θέση.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.