Header Ads

Κλιμάκωση της επέμβασης στη Συρία - Ανοίγει ο δρόμος για εφοδιασμό των αντικαθεστωτικών με όπλα

Ανακοίνωση από την EΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ για τη ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ και ΕΙΡΗΝΗ/Παράρτημα Κοζάνης
Η απόφαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για άρση του εμπάργκο όπλων στη Συρία, τα ξημερώματα της Τρίτης, αποτελεί άλλο ένα βήμα κλιμάκωσης της εξελισσόμενης ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία αφού ανοίγει και επίσημα το δρόμο για τον παραπέρα εφοδιασμό με όπλα των λεγόμενων αντικαθεστωτικών της Συρίας από τα κράτη - μέλη της ΕΕ.
Έτσι, από την 1η Ιούνη οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις θα μπορούν πιο απροκάλυπτα να κάνουν αυτό που ήδη κάνουν, να στέλνουν όπλα στους λεγόμενους αντικαθεστωτικούς, στους μισθοφόρους ενόπλους που προωθούν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών στην περιοχή για ανατροπή της συριακής κυβέρνησης. Με την απόφαση αυτή αναβαθμίζεται η πολύμορφη στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική στήριξη που δίνουν η ΕΕ, το ΝΑΤΟ μαζί με την Τουρκία, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία προς αυτές τις ομάδες και προετοιμάζεται το έδαφος για άμεση και ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση.

Η εξελισσόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία βρίσκει απολύτως σύμφωνη την ελληνική αστική τάξη και τους πολιτικούς εκπροσώπους της στη σημερινή τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας. HΕΕΔΥΕ έχει καταγγείλει αυτή τη στάση εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε βάρος του λαού της Συρίας και καλεί το λαό σε επαγρύπνηση μπροστά στο ενδεχόμενο γενικευμένου πολέμου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και σε πάλη για καμιά εμπλοκή της Ελλάδας. Έχει επισημάνει ότι τα περί «δημοκρατίας» και «ελευθερίας» που επαναλαμβάνονται από τους ευρωΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές και στην περίπτωση της Συρίας (όπως προηγουμένως σε Βόρεια Αφρική, Λιβύη, Τυνησία, Αίγυπτο και παλιότερα σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία κ.λπ.) είναι το πρόσχημα για να ελέγξουν μια περιοχή στρατηγικής σημασίας και με σημαντικά ενεργειακά αποθέματα, όπως και τους δρόμους μεταφοράς τους. Οι όποιες κόντρες αναπτύσσονται τόσο στο εσωτερικό της λυκοσυμμαχίας, όσο και μεταξύ άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όπως η Ρωσία, έχουν σχέση με τον ανταγωνισμό αστικών τάξεων και μονοπωλιακών ομίλων που θέλουν μεγαλύτερο μερίδιο από τη λεία. Στην ίδια κατεύθυνση από άλλο «μονοπάτι» κινείται και η λεγόμενη «αμερικανορωσική πρωτοβουλία» για σύγκληση «διεθνούς διάσκεψης για πολιτική διευθέτηση στη Συρία».

Πολλαπλά εκτεθειμένες, όμως, είναι και όλες εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τον ευρωμονόδρομο και την ιμπεριαλιστική συμμαχία της ΕΕ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, που μιλάει για «εμφύλια σύρραξη», κρύβοντας ότι πρόκειται για ιμπεριαλιστική επέμβαση. Η ΕΕΔΥΕ, αντίθετα, οργανώνει το λαϊκό αγώνα για άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις, για να κλείσουν τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και για να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα που συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές αποστολές. Η καλύτερη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους λαούς που ματώνουν για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια - είτε της λεγόμενης «Ευρείας Μέσης Ανατολής», στην περίπτωση της Συρίας, είτε του ξαναμοιράσματος των σφαιρών επιρροής σε όλο τον κόσμο - είναι ο δικός μας λαός να δυναμώσει τον αντικαπιταλιστικό αντιμονοπωλιακό αγώνα στη χώρα μας, για να αποδεσμευτεί από κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία και να χαραχτεί ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, όπου αυτός θα έχει το κουμάντο. Αυτό είναι που συμβάλλει και στην αφύπνιση των άλλων λαών.»

Από το Blogger.