Header Ads

Συνάντηση του προεδρείου της ΔΕΗ με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - Μιλούν για «ξεπούλημα» της ΔΕΗ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό είχε την Πέμπτη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, τόνισε στον πρόεδρο της ΔΕΗ την ριζική και κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ «στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ μέσω της δρομολογούμενης διάσπασης και τελικά ξεπουλήματος της».


Συγκεκριμένα, «ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον λαό θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Η Ελλάδα χρειάζεται μια ενιαία δημόσια σύγχρονη και ανασυγκροτημένη ΔΕΗ η οποία να συμβάλει στην παραγωγική συγκρότησης της χώρας και αυτό θα το επιτύχει μαζί με τον λαό γιατί αυτός είναι ο ιδιοκτήτης της. Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, στη συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον πρόεδρο της ΔΕΗ «να μην προχωρήσει στην απόφαση για συνεργασία με τον Όμιλο Κοπελούζου μέσω κοινοπρακτικού σχήματος, καθότι η συνεργασία αυτή είναι επιβλαβής για τα συμφέροντα της ΔΕΗ».

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε παράλληλα τον πρόεδρο της ΔΕΗ ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση ώστε να αποτρέψει «νεοφιλελεύθερα σχέδια της συγκυβέρνησης για διάλυση και ξεπούλημα της ΔΕΗ».

Καταλήγοντας, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει την ικανοποίησή της διότι «η παρέμβασή της όπως και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είχε ως αποτέλεσμα να αποσύρει η διοίκηση της ΔΕΗ από τη συζήτηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ την πρόταση κοινοπραξίας με τον όμιλο Κοπελούζου».

Σημειώνεται ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείτο από τους βουλευτές Πετράκο Αθανάσιο και Ουζουνίδου Ευγενία υπευθύνους του τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ και τα της γραμματείας του τμήματος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδριώτη Γεώργιο, Μπενίση Ιωάννη και Πολίτου Νανή.
Από το Blogger.