Header Ads

Ασυνείδητοι κατέστρεψαν 5 μεγάλα δέντρα στην Κοζάνη

Τις τελευταίες μέρες δυστυχώς γίναμε για μία ακόμη φορά μάρτυρες βανδαλισμού δημόσιας περιουσίας. Κάποιοι ασυνείδητοι συμπολίτες μας αποφάσισαν να καταστρέψουν 5 τουλάχιστον μεγάλα υγιέστατα δέντρα ηλικίας περίπου 20 ετών στην οδό Φιλίππου Β΄39 μπροστά από το συγκρότημα ιατρείων «Υγεία».
Από μια πρώτη εκτίμηση ενδεχομένως τα δέντρα αυτά να ψεκάστηκαν με κάποιο ζιζανιοκτόνο με αποτέλεσμα τελικά να ξεραθούν. Είναι ακατανόητο το γεγονός ότι συμπολίτες μας συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο στη δημόσια περιουσία και την καταστρέφουν επιδεικνύοντας έλλειψη σεβασμού σε νόμους και συνανθρώπους, αλλά και θέτοντας τη δημόσια υγεία σε σοβαρό κίνδυνο.

Με αφορμή διάφορα περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά το παρελθόν στο δήμο Κοζάνης, έχουμε τοποθετηθεί και καταγγείλει τη συμπεριφορά συμπολιτών μας έναντι του δημόσιου χώρου και των δημόσιων αγαθών, που εν τέλει ανήκουν σε όλους μας εξίσου. Η διαφύλαξη και η αναβάθμιση των δημόσιων χώρων είναι σαφώς αρμοδιότητα των δήμων και κατά καιρούς έχουμε αναδείξει ευθύνες της δημοτικής αρχής για ελλιπή προστασία του δημόσιου χώρου, αλλά είναι πρακτικά αδύνατο να υπάρχει ένας δημοτικός αστυνόμος πίσω από κάθε ασυνείδητο πολίτη που καταστρέφει δημόσια περιουσία. Η ευθύνη για την προστασία των κοινών μας αγαθών είναι και ευθύνη όλων μας!!!

Η καταστροφή των δέντρων με ζιζανιοκτόνα είναι πέρα όλων των άλλων και μια πολύ επικίνδυνη πρακτική λόγω τοξικότητας των συγκεκριμένων σκευασμάτων για τους κατοίκους της γύρω περιοχής, αλλά και τους διερχόμενους, δεδομένου πώς στην περιοχή υπάρχει έντονη κίνηση και πολύ κοντά υπάρχει σχολείο με εκατοντάδες παιδιά.

Θεωρούμε πώς τέτοιου είδους συμπεριφορές, επαναλαμβανόμενες δυστυχώς στην περιοχή μας, δεν μπορούν να μένουν χωρίς τιμωρία αφού κάτι τέτοιο αποθρασύνει τους κάθε είδους ασυνείδητους.

Μετά από όλα τα παραπάνω :

Ζητάμε να συζητηθεί άμεσα το θέμα από την επιτροπή Ποιότητας Ζωής με σκοπό τη λήψη μέτρων για το πλαίσιο προστασίας της δημόσιας περιουσίας και την άμεση αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων.
Ζητάμε την άμεση ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία για το ιστορικό και τις αιτίες καταστροφής των δέντρων και τον προγραμματισμό των απαραίτητων ενεργειών για την αντικατάστασή τους.
3. Ήδη, όπως πληροφορηθήκαμε έχει γίνει μήνυση κατά αγνώστων από τη δημοτική αστυνομία, η οποία ευχόμαστε να φέρει αποτελέσματα. Ελπίζουμε η δημοτική αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με ξεκάθαρη θέση υποστηρίζοντας τη μήνυση και να μην επαναληφθεί το απαράδεκτο γεγονός δημοτικοί σύμβουλοί ακόμη και πρώην αντιδήμαρχοι να υπερασπίζονται αυτούς που καταστρέφουν δημόσια περιουσία.

Δημοτική Κίνηση

‘Κοζάνη Τόπος να ζεις’
Από το Blogger.