Header Ads

Ο Δήμος Εορδαίας αρχίζει εκπαίδευση μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό

Από το Δήμο Εορδαίας ανακοινώνεται η έναρξη συλλογής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ8».


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους.

Στο πρόγραμμα προβλέπονται 4 επίπεδα εκπαίδευσης:

Επίπεδο Α1 (διάρκειας 125 ωρών): Εισαγωγικά μαθήματα στην ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό, καθώς και στον τρόπο ζωής της ελληνικής κοινωνίας,

Επίπεδο Α2 (διάρκειας 175 ωρών): Μαθήματα ελληνικής γλώσσας, στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού,

Επίπεδο Β1 (διάρκειας 185 ωρών): Μαθήματα ελληνικής γλώσσας, στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού και

Επίπεδο Β1 (για ειδικούς σκοπούς, διάρκειας 195 ωρών) με έμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου (διάρκειας 195 ωρών).

Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν, ενώ στους εκπαιδευόμενους θα διανεμηθεί δωρεάν το έντυπο και ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό.

Οι αιτήσεις για την παρακολούθηση του προγράμματος γίνονται δεκτές τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο Γραφείο Πολιτισμού και Παιδείας (Γραφείο 13, 1ος όροφος), του δημοτικού καταστήματος Πτολεμαΐδας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 6979422211 και 6946091726.





Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.
Από το Blogger.