Header Ads

Τι λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»

Σύμφωνα με προχθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (http://www.mindev.gov.gr/?p=11012) το Υπουργείο προχωρά σε μεταφορά πόρων ύψους 74,6 εκατ. € που απαιτούνται, προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση κονδυλίων του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» στις Περιφέρειες Κεντρικής, Δυτικής Μακεδονίας και Νοτίου Αιγαίου.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων - ΕΣΠΑ Γ. Γιαννούση παρέχεται η δυνατότητα υπερδέσμευσης κονδυλίων ύψους 56 εκατ. ευρώ για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 18 εκατ. ευρώ για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και 0,6 εκατ. ευρώ για την περιφέρεια Ν. Αιγαίου.Οι πόροι θα εξευρεθούν με μεταφορά από άλλες δράσεις των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ή από άλλα επιχειρησιακά προγράμματα, μετά από την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ που θα γίνει στο β’ εξάμηνο του 2013. Το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με το ΥΠΕΚΑ – το οποίο έχει την ευθύνη για το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ Οίκον – προκειμένου να απλοποιηθούν οι προϋποθέσεις συμμετοχής, να επιταχυνθεί η υλοποίηση του προγράμματος και η απορρόφηση των πόρων».

Έστω και καθυστερημένα, η ηγεσία του Υπουργείου μπαίνει στη διαδικασία να πράξει το αυτονόητο. Μετά και την απάντηση http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/8043736.pdf

που λάβαμε στη σχετική ερώτηση http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/8014719.pdf που καταθέσαμε ήδη από τις 27-3-2013 θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα, δεδομένου ότι για τους πολίτες της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας η ενεργειακή θωράκιση των κατοικιών τους, λόγω του πολύμηνου χειμώνα, παραμένει ανάγκη ζωτικής σημασίας.

Περιμένουμε να δούμε αν η παρούσα εξαγγελία του Υπουργείου θα μείνει ένα ακόμη «ευχολόγιο» στα πλαίσια του κυβερνητικού επικοινωνιακού σχεδιασμού, ή θα υλοποιηθεί άμεσα προκειμένου να ικανοποιήσει –έστω και στοιχειωδώς-τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -Ε.Κ.Μ.
Ευάγγελος Διαμαντόπουλος ( Καστοριάς)
Αθανάσιος Γερμανίδης (Φλώρινας)


Ευγενία Ουζουνίδου (Κοζάνης)
Δέσποινα Χαραλαμπίδου (Α’ Θεσσαλονίκης)
Αφροδίτη Σταμπουλή (Σερρών)
Από το Blogger.