Header Ads

Σπάρτακος: Κι άλλη απόφαση δημοτικού συμβουλίου κατά της πώλησης της ΔΕΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ


Έπειτα από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παρανεστίου Δράμας κατά της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ, το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και συγκεκριμένα τα στελέχη του ΣΩ.Π. Συγκροτήματος Νέστου, με νέα εισήγησή τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τοπείρου, που πραγματοποιήθηκε στις 29/5/2013, απέσπασαν την πλήρη στήριξη, με ομόφωνη απόφασή του, η οποία τάχθηκε κατά του σχεδίου της Κυβέρνησης για την πώληση των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ και κατ΄επέκταση την πώληση και του Συγκροτήματος Νέστου.

Ως γνωστόν, ο Δήμος Τοπείρου ανήκει στο νομό Ξάνθης, «με το μεγαλύτερο τμήμα του να είναι πεδινό και να διασχίζεται από τον ποταμό Νέστο, που καταλήγει σχηματίζοντας το φυσικό πόρο στο Δέλτα του Νέστου ποταμού, που έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους 10 σημαντικότερους βιότοπους της Ευρώπης. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 40.000 στρέμματα ποτίζονται από το ποτάμι, που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη διαχείριση υδάτων από τα φράγματα του Συγκροτήματος Νέστου», τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος κ. Στυλιανός Χατζηευαγγέλου και συνέχισε εκφράζοντας την πλήρη συμπαράσταση, αλλά και την συμπαράταξή του προς τους εργαζόμενους του Συγκροτήματος.

Από την αρχή φάνηκε η πλήρης ταύτιση των απόψεων των δύο πλευρών, χωρίς κανένα σημείο αμφιβολίας. Συμφώνησαν ότι πρέπει να κατασκευαστεί και το μικρότερο φράγμα του Τεμένους, για να ολοκληρωθεί το όλο έργο και κατέληξαν ότι τέτοιου μεγέθους στρατηγικής και περιβαλλοντολογικής σημασίας κρατικές επιχειρήσεις θα πρέπει να παραμείνουν δημόσιες, αποφέροντας πολλαπλά οφέλη στην τοπική και στην ευρύτερη κοινωνία.

Γραφείο Τύπου Σπάρτακου
Από το Blogger.