Header Ads

Σπάρτακος: Επιστολή για χορήγηση κύριας σύνταξης, επικουρικού και εφάπαξ

Επιστολή προς τον Δ/ντη Ανθρώπινων Πόρων κ. Γιώργο Δαμάσκο απέστειλε το σωματείο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ».



ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς : Γεν. Δ/ντη Ανθρώπινων Πόρων
Ημερ.: 31-5-2013

κ. Γιώργο Δαμάσκο Αριθ. Πρωτ.: 4755

Θέμα: Κατάθεση δικαιολογητικών για υποβολή αίτησης χορήγησης Κύριας Σύνταξης, Επικουρικού Μερίσματος, καθώς και Εφάπαξ Βοηθήματος

Κύριε Γενικέ

Είναι γνωστό ότι με τις διατάξεις του άρθρου 42 του ν. 4075/2012 ο Κλάδος Υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ και ο Κλάδος Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, ενώ με το ΦΕΚ 38/14-01-2013 που αφορά την Οργανωτική Δομή και Λειτουργία του ΤΑΥΤΕΚΩ καταργήθηκαν όλες οι Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΤΑΥΤΕΚΩ.

Το αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης τελικώς είναι η Απο-Διοργάνωση και η Δυσ-Λειτουργία, αφού ταλαιπωρούνται περισσότεροι από 80.000 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένοι στην Περιφέρεια.

Δυστυχώς σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το απαράδεκτο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσιακές Μονάδες της ΔΕΗ Α.Ε. στην Περιφέρεια, μετά την ολοκλήρωση του εργασιακού τους βίου να μην μπορούν να καταθέσουν την αίτηση για απονομή Κύριας Σύνταξης, Επικουρικού Μερίσματος, καθώς και Εφάπαξ Βοηθήματος, αφού καταργήθηκαν, όπως προαναφέρθηκε, οι υπηρεσίες που αναλάμβαναν την προώθηση των δικαιολογητικών για την συνταξιοδότηση των μισθωτών.

Κύριε Γενικέ

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πιστεύει ότι οι υπηρεσιακές μονάδες της ΔΕΗ Α.Ε. στην Περιφέρεια είναι δυνατόν να παραλαμβάνουν και στη συνέχεια να προωθούν αρμοδίως τις αιτήσεις συνταξιοδότησης των εργαζομένων, σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρήσουμε ότι Ελλάδα είναι ΜΟΝΟ η Αθήνα και επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η. ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αδαμίδης Αθανάσιος Μάστορας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Πρόεδρο & Δ/ντα Σύμβουλο ΔΕΗ Α.Ε. κ. Αρθούρο Ζερβό
Από το Blogger.