Header Ads

Καθυστέρηση στα 8μηνα & 2μηνα της ΔΕΗ - Συνάντηση στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28–05–2012 η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Διευθυντή του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και παρουσία

των :


• Αντιδήμαρχο Ελλησπόντου – Υψηλάντη Τσανακτσίδη Ευστάθιο,

• Δημοτικό Σύμβουλο Κοζάνης της περιοχής μας Ανουλίδη Κωνσταντίνο,

• Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου Πεχλιβανίδη Θεοχάρη,

• Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Ρυακίου Ελένης Σιαμίδου,

• Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Ακρινής Πουτογλίδη Παύλο,
• Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης,
• Σύλλογο Ανέργων & Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου,
• Μορφωτικό Ποντιακό Σύλλογο Άγιου Δημητρίου,

• Πολιτιστικό Ποντιακό Μορφωτικό Σύλλογο Άγιου Χαραλάμπου,
και παρουσία πολλών Νέων και κατοίκων της περιοχής του Ελλησπόντου από : Ακρινή, Άγιο Δημήτριο, Ρυάκιο, Τετράλοφο, Βοσκοχώρι, Άγιο Χαράλαμπο, Κίσσα, Κοιλάδα, Δρέπανο.

Η συνάντηση αφορούσε την καθυστερημένη για άλλη μια φορά προκήρυξη των 8μηνων & 2μηνων συμβάσεων εργασίας στην ΔΕΗ !
Σύμφωνα λοιπόν με τον Διευθυντή του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Αποστολίδη Νικόλαο, οι προκηρύξεις των συμβάσεων του έκτακτου προσωπικού θα καθυστερήσουν διότι δεν έχει δοθεί η απαραίτητη έγκριση από τα Αρμόδια Υπουργεία λόγο Μνημονίων.

Αν οι διαδικασίες τρέξουν, στην καλύτερη περίπτωση θα προσληφθούν οι εργαζόμενοι μέχρι 15 Ιουλίου, αλλιώς από 1 Αυγούστου και για τα 2μηνα τον Σεπτέμβριο.

Επειδή στο παρελθόν οι προκηρύξεις αυτές έχουν καθυστέρηση επανειλημμένες φορές έως και 6 μήνες, απαιτούμε την άμεση προκήρυξη τους, σύμφωνα και με την λήξη των συμβάσεων των ήδη εργαζομένων, για αντικατάσταση τους στις 30 Ιουνίου !

Να σημειώσουμε ότι τις 8μηνες – 2μηνες συμβάσεις, η ΔΕΗ θα τις αναπληρώσει με εργολάβους χωρίς την απαιτούμενη και απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία, που είναι εξαιρετικά σημαντική για την σωστή και ασφαλή λειτουργία των Σταθμών και την οποία διαθέτουν αυτοί που εργάζονται με 8μηνες Συμβάσεις !

Φυσικά για την έγκριση και ανάθεση των εργασιών των 8μηνων συμβάσεων και άλλων έργων από την ΔΕΗ στους Εργολάβους, δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, δεν ισχύουν Νόμοι, δεν ισχύουν Μνημόνια, ούτε γραφειοκρατία, ούτε διαδικασίες, αλλά γίνονται άμεσα !

Ο κύριος Αποστολίδης, όπως του έχουμε ζητήσει πολλές φορές, πρέπει να κατανοήσει ότι οφείλει να ενημερώνει τις Τοπικές Κοινωνίες για τις καθυστερήσεις, πολύ πριν συμβούν, έτσι ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίζουμε αυτές τις καταστάσεις εγκαίρως χωρίς να χρειάζεται τώρα να μας ζητάει να πιέσουμε και εμείς !!!

Από τους συμμετέχοντες στην συνάντηση, δόθηκε μια εβδομάδα προθεσμία στην Διεύθυνση του Σταθμού να μεταβιβάσει σε όλους τους Υπευθύνους, την αγανάκτηση των Ανέργων – κατοίκων της περιοχής για να προκηρυχτούν ΑΜΕΣΑ οι Θέσεις Εργασίας, χωρίς καμία μείωση σε αυτές, αλλά με αύξηση από 100 το 2012 σε 150 το 2013 και με όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες (Μηχανοτεχνίτες, Τεχνίτες Ορυχείων, Ηλεκτρολόγους, Οδηγούς, Χειριστές, Συγκολλητές, Οικοδόμους κ.α.).

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Τρίτη 04 Ιουνίου 2013.

Στην συνάντηση συζητήθηκε επίσης το μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα με το εξασθενές χρώμιο στο νερό, που αντιμετωπίζουν τα χωριά Άγιος Δημήτριος και Ρυάκιο, αλλά πλέον και όλη η ευρύτερη περιοχή !

Οι Νέοι και οι Κάτοικοι της περιοχής είναι έντονα αναστατωμένοι και δυσαρεστημένοι από όλα τα γεγονότα, τόσο με τις καθυστερήσεις στις Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και γύρω από όσα συμβαίνουν με την ΔΕΗ και είναι έτοιμοι και αποφασισμένοι να αντιδράσουν για να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται και τα αυτονόητα, Καλύτερη Ποιότητα Ζωής, Θέσεις Εργασίας.

Η συμμετοχή όλων, Διεύθυνση ΑΗΣ, Διοίκηση ΔΕΗ, Τοπικοί Άρχοντες, Πολιτικοί Ηγεσία, Φορείς, Σύλλογοι, καθώς και των κατοίκων της περιοχής είναι απαραίτητη για να δοθούν λύσεις σε όλα τα προβλήματα, αλλιώς θα πρέπει αναλάβουν όλοι τις ευθύνες και τις συνέπειες των πράξεων τους !


ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
Από το Blogger.