Header Ads

Τα παλικάρια της φακής υπογράφουν για κακούργημα Παπακωνσταντίνου

Περισσότεροι από 60 βουλευτές, από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υπογράψει την πρόταση της Προανακριτικής Επιτροπής (που διερευνά την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ") για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακούργηματος. Η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας, στον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη...


Η πρόταση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι πολυσέλιδη και εξηγεί με νομικά επιχειρήματα τα νέα δεδομένα, που προέκυψαν από την μέχρι τώρα έρευνα της επιτροπής, τα οποία απαιτούν την προσθήκη στο κατηγορητήριό της και του νέου αδικήματος κατά του κ. Παπακωνσταντίνου.
Σημειώνεται ότι η υπόθεση πήρε νέα τροπή, μετά τα έγγραφα του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκαν στην Προανακριτική,από τα οποία διαπιστώθηκε ότι η "λίστα Λαγκάρντ" έφθασε επίσημα στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών για αξιοποίησή της μόνο για φορολογικούς σκοπούς [ethnos]

Epikairo: Ο Παπακωνσταντίνου κατηγορείται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος επειδή δεν επισημοποίησε δια πρωτοκόλου και δεν αξιοποίησε με δημόσιο τρόπο μία λίστα η οποία αποτελεί προϊόν υποκλοπής. Τη λίστα αυτή υπέκλεψε από κατάστημα της Ελβετικής τράπεζας HSBC ο Φαλτσιάνι το 2007 και εμπεριείχε καταθέσεις προηγούμενων χρόνων. Σε κάθε κράτος το οποίο η λίστα αξιοποιήθηκε, δε δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα των καταθετών, δεν ασχολήθηκαν οι σταθεροί φοροελεγκτικοί μηχανισμοί αλλά έγινε σύσταση ενός νέου μηχανισμού, ο οποίος διαπραγματεύτηκε δια της παράνομης οδού την επιστροφή ενός ποσού των χρημάτων των καταθετών, των οποίων υπήρχε αναντιστοιχία καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων. Γιατί δια της παράνομης οδού; Διότι κανένα επίσημο κράτος δε μπορεί να παραθέσει ένα προϊόν υποκλοπής ως επίσημο έγγραφο. Σε περιπτώσεις που το τόλμησε, όπως αυτή της Γαλλίας, το ανώτατο δικαστήριο απεφάνθη ότι η λίστα Λαγκάρντ δε μπορεί να αξιοποιηθεί καθότι αποτελεί προϊόν υποκλοπής και ακύρωσε κάθε διοικητική ή δικαστική απόφαση η οποία έκανε χρήση της συγκεκριμένης λίστας.

Ερχόμενοι στα δικά μας, έχουμε όλοι αντιληφθεί ότι η λίστα Λαγκάρντ δε μπορεί να αξιοποιηθεί πλέον και μάλιστα αφότου διέρρευσε στη δημοσιότητα. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν έχει αξιοποιηθεί και από τη σημερινή τρικομματική. Θυμίζει σχεδόν αυτισμό η προσπάθεια να καταδικάσουμε ένα πρόσωπο για τη μη αξιοποίηση μίας λίστας η οποία εν τοις πράγμασι δεν είναι αξιοποιήσιμη.

Ποιος ήταν, λοιπόν, ο μοναδικός ορθός τρόπος να γίνει η καταγραφή της έλευσης της λίστας στην Ελλάδα; Να μην πρωτοκολληθεί από τις Γαλλικές αρχές αλλά να σταλεί με συνοδευτική επιστολή. Αντίστοιχα, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δε θα έπρεπε να πρωτοκολληθεί από τις Ελληνικές αρχές. Αυτά ακριβώς είναι τα βήματα που έγιναν από το Γαλλικό και το Ελληνικό ΥπΟικ.

Οι *δικαστές* της προανακριτικής διατείνονται πως στο γαλλικό έγγραφο υπήρχε αναφορά για φορολογική χρήση της λίστας Λαγκάρντ. Μα για ποιο λόγο ζήτησε και πήρε ο Παπακωνσταντίνου τη λίστα από τη Γαλλία; Για χρήση χαρτιού τουαλέτας; Είναι καταφανές ότι η χρήση θα ήταν φορολογική αλλά με διαπραγματεύσεις και έσοδα κάτω από το τραπέζι. Γιατί; Επειδή η λίστα αποτελεί προϊόν υποκλοπής (η επανάληψη είναι η μητέρα της εμπέδωσης).

Καταλήγοντας, η εν εξελίξει ιλαροτραγωδία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Πρώτα αποφασίσθηκε η σύσταση προανακριτικής για να αποδειχθούν, όχι αν υπάρχουν ευθύνες αλλά αν υπάρχουν ευθύνες ενός και μόνο προσώπου (Κανιβαλισμός της δημοκρατίας). Κατόπιν, διορίστηκαν χιτλερικοί, κομπλεξικοί και εγκάθετοι να βγάλουν το πόρισμα [θα μου πείτε αυτούς έχουμε]. Αυτό που επετεύχθη είναι να μεταμορφώσουν την προανακριτική σε μία τηλεοπτική σαπουνόπερα, στην οποία, άκουσον άκουσον, ο προεδρεύων κος Μαρκογιαννάκης προανήγγειλε το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος από την εκπομπή MEGA-Σαββατοκύριακο.

Σε αυτή τη ντροπιαστική καταδίκη της αλήθειας, της ουσίας και της δικαιοσύνης δηλώνουμε ότι θα είμαστε απέναντι. Όσο για τα παλικάρια της φακής του ΠΑΣΟΚ που έβαλαν την υπογραφή τους για την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε κακούργημα , δε διαφέρουν σε τίποτα από τους χαφιέδες της δεξιάς προηγούμενων δεκαετιών.

Ντροπή τους

ΠΗΓΗ: www.epikairo.gr
Από το Blogger.