Header Ads

«Καταρρέουν όλες οι δομές του Νομού Καστοριάς»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Προεδρικού Διατάγματος ν.72 στις 28.05.2013, η Αρχιτεκτονική Σχολή-φάντασμα η οποία υποτίθεται θα λειτουργούσε εδώ και χρόνια στην Καστοριά, μετονομάζεται σε «Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος» και θα είναι από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 ένα από τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Κοζάνη.

Μια αναμενόμενη λίγο-πολύ εξέλιξη για όσους έχουν ασχοληθεί με το θέμα, χορτάσαμε από λόγια αλλά από πράξεις δεν είδαμε τίποτα για ακόμη μια φορά. Μέχρι και έτοιμο κτίριο υπήρχε (το πρώην 1ο Γυμνάσιο) το οποίο στοίχισε περίπου 2.300.000 ευρώ για να ανακαινιστεί προκειμένου να στεγάσει τη Σχολή Αρχιτεκτονικής, η οποία πάει στην Κοζάνη για να στριμωχτεί με άλλα τμήματα σε πρώην αποθήκες Σούπερ Μάρκετ…

Δεν πρόκειται να χύσουμε ούτε μια σταγόνα μελάνης, μήτε να γράψουμε μια λέξη για το πόσο ανύπαρκτοι, ανίκανοι, αδύναμοι, ανεύθυνοι, φοβητσιάρηδες, άχρηστοι, ανέντιμοι, κενοί, δέσμιοι ανίερων συμμαχιών και υπόγειων συμφωνιών είναι οι τοπικοί «άρχοντες» της Καστοριάς, Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχης, Βουλευτές, πολιτευτές και κομματικοί μεγαλοπαράγοντες. Τα έργα τους και οι πράξεις τους μιλάνε από μόνα τους και οι πολίτες της Καστοριάς τους έχουν απαξιώσει προ πολλού.

Ο νομός Καστοριάς δέχτηκε ένα ακόμη χτύπημα και χάνει μια ακόμη ευκαιρία προκειμένου να αποκτήσει μια σχολή ανωτάτου επιπέδου που θα ήταν μια αναλαμπή ανάπτυξης για τον τόπο.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το σχέδιο «Αθηνά» παρατηρούμε μια υπερ-συγκέντρωση των σχολών και των τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη και αποδυνάμωση των νομών Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών. Λογικό είναι η Κοζάνη να πάρει τη μερίδα του λέοντος ως κέντρο της Περιφέρειας αλλά θα ήταν φρόνιμο να ωφεληθούν και οι άλλοι 3 νομοί παίρνοντας ένα χορταστικό «μερίδιο» από την πίτα. Αντί αυτού δυστυχώς παρατηρούμε μια δυσανάλογη κατανομή των τμημάτων, θυμίζοντας μας ότι ο ισχυρός τα παίρνει όλα ή σχεδόν όλα.

Παλαιοκομματικές λογικές τοπικών κοτζαμπάσηδων, θολές δημόσιες σχέσεις, τακτικές τύπου Σοβιέτ πίσω από κλειστές πόρτες, ομερτά και κατεστημένες μικροπολιτικές ισορροπίες δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Όπως πάντα τα πολιτικά πρόσωπα της Καστοριάς είναι απόντα και θα λογοδοτήσουν στην εκλογική πελατεία τους η οποία από ότι φαίνεται τους γυρνά οριστικά την πλάτη.



Η διάλυση των υποδομών της Τεχνολογικής και της Ανώτατης Παιδείας είναι ένα ακόμη καρφί στο φέρετρο του νομού Καστοριάς. Προηγήθηκε η διάλυση της τοπικής οικονομίας από την συνεχιζόμενη ύφεση με την αναμενόμενη εκτίναξη της ανεργίας, το κλείσιμο εκατοντάδων επιχειρήσεων, η απομάκρυνση του στρατού, η υποβάθμιση της αστυνόμευσης με τις αθρόες και αυθαίρετες μετακινήσεις αστυνομικών στον Έβρο, η υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας όπου τα περιφερειακά κέντρα υγείας υπολειτουργούν και το Νοσοκομείο Καστοριάς προσφέρει τις όποιες υπηρεσίες του χάρη στο φιλότιμο και την αυταπάρνηση των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, το κλείσιμο Δημοτικών Σχολείων στα ακριτικά χωριά μας, το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ. Νεστορίου και Άργους Ορεστικού, η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα στη μεθόριο με την Αλβανία, η εξοντωτική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η κατάργηση των προνοιακών παροχών, η διάλυση των εποπτικών αρχών στην αγορά εργασίας, η υπολειτουργία του αγροτικού τομέα και τόσες άλλες παρενέργειες της μνημονιακής πολιτικής των τελευταίων κυβερνήσεων.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο νομός Καστοριάς είναι πλέον παρίας και από τους τελευταίους σε ανάπτυξη νομούς της χώρας μας, μια βόλτα στην αγορά της πόλης θα πείσει και τον πιο αδαή.

Η Χρυσή Αυγή πάντα μιλάει με ονόματα και διευθύνσεις και δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της, ούτε κοιτάει το δέντρο και χάνει το δάσος. Οι υπεύθυνοι για την κατάντια του τόπου μας έχουν ονοματεπώνυμο, έχουν προϊστορία και παρελθόν. Οι πολίτες της Καστοριάς αναγνωρίζουν τον τίμιο αγώνα μας εντός και εκτός του Κοινοβουλίου για αξιοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, τιμωρία του σάπιου πολιτικού κατεστημένου, απαλλαγή από τα δεσμά των τοκογλύφων και τις προσπάθειες μας για την αναγέννηση της πατρίδας μας, πυκνώνουν τις γραμμές μας και ενστερνίζονται τον Λαϊκό Εθνικισμό.

Είμαστε οι γιοί και οι κόρες της Νέμεσις, η οποία σύντομα θα πέσει στα κεφάλια όσων πρόδωσαν τον Ελληνικό λαό.



Τ.Ο. Καστοριάς, Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή
Από το Blogger.