Header Ads

Συναγερμός στο Ελευθέριος Βενιζέλος! Εκπυρσοκρότησε το όπλο βουλευτή της Χρυσής Αυγής!

Τρόμος και πανικός το μεσημέρι της Πέμπτης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου, την ώρα που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στην πτήση 510 της Aegean με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.


Όλα έγιναν στις 14:50 το μεσημέρι, στον τελευταίο έλεγχο πριν ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.

Βάσει της συνηθισμένης διαδικασίας, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ετοιμαζόταν να παραδώσει το όπλο του σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου όπως προβλέπεται από την νομοθεσία για να μπει σε φάκελο, να σφραγιστεί και να παραδοθεί στον πιλότο. Ο Αντ. Γρέγος θα το έπαιρνε ξανά όταν προσγειωνόταν στη Θεσσαλονίκη.

Την ώρα που το άδειαζε όμως, το όπλο εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα σφηνώθηκε στο πάτωμα.
Υποστήριξε ότι πήρε το όπλο γεμάτο από τη Βουλή, χωρίς όμως να το ξέρει ο ίδιος.

Ο βουλευτής ισχυρίστηκε επίσης ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε την ώρα που στα χέρια της το είχε η υπάλληλος της εταιρίας, προκειμένου να το αποθηκεύσει. Ωστόσο, όπως τονίζουν από την αστυνομία, σε αυτές τις περιπτώσεις έλεγχος του όπλου δε γίνεται από υπάλληλο του αεροδρόμιου αλλά από τον νόμιμο κάτοχό του.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΟΠΛΩΝ

Φτάνοντας στο check in ο κάτοχος του όπλου, είναι υποχρεωμένος να αναφέρει ότι έχει όπλο. Ενημερώνεται security ή αστυνομικός ο οποίος είναι παρών την ώρα που ο κάτοχος του όπλου βγάζει την γεμιστήρα τραβάει πίσω το κλείστρο του όπλου για να είναι βέβαιος ότι δεν υπάρχει σφαίρα στην θαλάμη. Χωριστά παραδίδει γεμιστήρα και όπλο στον υπάλληλο ο οποίος τα βάζει σε καφέ φάκελο, τον παραδίδει στον αστυνομικό ή τον security και στην συνέχεια παραδίδεται ο φάκελος στον πιλότο της πτήσης. Ο κάτοχος του όπλου ξαναπαίρνει το όπλο του αφού πάρει πρώτα τις αποσκευές του.

Από θαύμα δεν τραυματίστηκε κανείς.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιβιβάστηκε κανονικά στην πτήση του και πέταξε για Θεσσαλονίκη.

newsit
Από το Blogger.