Header Ads

Πτολεμαΐδα: «Αχαλίνωτος ο αυταρχισμός της κυβέρνησης» λέει το Σωματείο Εργατοτεχνιτών

«Η απόφαση επιστράτευσης των εκπαιδευτικών, μετά τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ, τις συλλήψεις και τις δίκες των στελεχών του ΠΑΜΕ παλιότερα, φανερώνει τον αχαλίνωτο αυταρχισμό της κυβέρνησης, με τον οποίο επιχειρεί να επιβάλει τα συμφέροντα του κεφαλαίου που απλώνει τα πλοκάμια του ακόμα περισσότερο, τώρα στο χώρο της εκπαίδευσης.


Είναι ανοιχτός πόλεμος που έχει κηρύξει η αστική τάξη ενάντια στον εργαζόμενο λαό και εφαρμόζει η κυβέρνησή της, αξιοποιώντας όλους τους μηχανισμούς του κράτους της, με την αστική δικαιοσύνη που βγάζει πάντα παράνομες τις απεργίες, στέλνει τα ΜΑΤ να σαρώσουν τους διαδηλωτές και τα ΜΜΕ να αποτελειώσουν τη βρώμικη δουλειά.

Είναι ανοιχτός πόλεμος που έχει κηρυχτεί ενάντια στους εργαζόμενους από την ΕΕ, την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που δεν καταφέρνει πλέον να στρέψει το ένα στρώμα απέναντι στο άλλο που αγωνίζεται με τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό», εφαρμόζει την ανοιχτή βία και καταστολή.

Εμείς οι εργαζόμενοι στην Ενέργεια που ζούμε στο πετσί μας την βία και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, με απλήρωτους μισθούς, καταργημένα όλα τα εργατικά δικαιώματα, εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα, καταδικάζουμε τον αυταρχισμό και τη βία της κυβέρνησης ενάντια στους εκπαιδευτικούς που διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους, είμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες τους, γιατί ίδιος είναι ο εχθρός και στην τάξη και στο εργοστάσιο.

Είναι αναγκαία η διαμόρφωση μιας πλατιάς συμμαχίας εκπαιδευτικών-γονιών-μαθητών και όλης της εργατικής τάξης, προκειμένου να έχει προοπτική ο αγώνας. Να διεκδικήσουμε το σχολείο των αναγκών μας!

Απαιτούμε τώρα την άρση της επιστράτευσης, συμπαραστεκόμαστε στους δίκαιους αγώνες τους, καλούμε την εργατική τάξη να δείξει την αλληλεγγύη της. Η κυβέρνηση της βίας και του αυταρχισμού να σπάσει τα μούτρα της στην ενωμένη πάλη των εργατών, αγροτών, μικρών επαγγελματιών και νεολαίας.

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΤΩΠΟ

ΤΑΞΙΚΟ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ



ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!»



Πτολεμαΐδα 13/5/2013
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Από το Blogger.