Header Ads

Ισπανία: Vegan ακτιβίστρια πήγε να σώσει 16 λαγούς και προκάλεσε γενοκτονία

Μια βίγκαν ακτιβίστρια στην Ισπανία που ισχυρίστηκε ότι της επιτέθηκε ο οργισμένος όχλος ενός αγροκτήματος την περασμένη εβδομάδα, επειδή «διέσωσε» 16 κουνέλια από τον χώρο – φαίνεται πως εν τέλει προκάλεσε τον θάνατο περίπου 100 μικρών λαγών κατά τη διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το New York Post. Σύμφωνα με την ίδια, πήγε να τα απελευθερώσει από τη σκλαβιά των κλουβιών τους.

 Η ακτιβίστρια με το ψευδώνυμο «Mythical Mia» πήρε την πρωτοβουλία για την προαναφερθείσα επίθεση στο αγρόκτημα κοντά στην ισπανική περιοχή Οσόνο την περασμένη Κυριακή. Κατάφερε και διέσωσε 16 θηλυκούς λαγούς που ήταν έτοιμοι να γεννήσουν. Όμως, πέντε θηλυκοί λαγοί, που κυοφορούσαν, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της χαοτικής επίθεσης, ενώ αρκετά έμειναν με σπασμένες σπονδυλικές στήλες, αναφέρει η έκθεση. Ο τελικός απολογισμός, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «La Vanguardia», 90 κουνελάκια να μείνουν χωρίς τις μανάδες τους και να πεθάνουν.

Η Μία δημοσίευσε βίντεο από την επίθεση κατά την οποία φαίνεται να ξυλοκοπήθηκε από τους αγανακτισμένους ιδιοκτήτες του αγροκτήματος, καθώς η ζημιά είναι τεράστια. Οι αγρότες φαίνεται πως έριξαν με κυνηγητικές καραμπίνες στο αυτοκίνητο που επέβαινε, σπάζοντας το πίσω τζάμι και από τα κομμάτια το γυαλί -ίσως και κάποια βόλια- τραυματίστηκε.

«Αυτό είναι που μόλις μας συνέβη, κοιτάξτε, καταγράφω το όλο θέμα», λέει στο βίντεο και συνεχίζει.«Είμαι καλυμμένη με αίμα. Αυτό μου έκαναν οι αγρότες», συνεχίζει.

Πάντως, εκείνη υποσχέθηκε μάλιστα ότι θα συνεχίσει τις επιδρομές. Οι αγρότες δεν έχουν κινηθεί ακόμη νομικά, κάτι που πιστεύεται ότι θα γίνει σύντομα.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.