Header Ads

Ιράκ: Η στιγμή που αμερικανικά μαχητικά ισοπεδώνουν νησί του ISIS με 40 τόνους εκρηκτικά

Αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν με 40 τόνους εκρηκτικών ένα νησί στο βόρειο Ιράκ, το οποίο θεωρείται κρησφύγετο των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Στη στρατιωτική επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν μαχητικά F-15 και F-35, τα οποία έβαλαν στο στόχαστρό τους το νησί Κάνους στον ποταμό Τίγρη, σύμφωνα με το Skynews.

Το βίντεο της επίθεσης δόθηκε στη δημοσιότητα, με τις εικόνες να καθηλώνουν. Η εναέρια λήψη δείχνει το νησί μήκους 1,5 μιλίου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ισοπέδωσή του.

Οι εκατοντάδες βόμβες, που έπεσαν με διαφορά κλασμάτων του δευτερολέπτου η μία από την άλλη, προκάλεσαν μεγάλες εκρήξεις και σήκωσαν τεράστιες μάζες φωτιάς και καπνού στον ουρανό.

Στο έδαφος διακρίνονται στρατιώτες και στρατιωτικά οχήματα, που συμμετείχαν στην επιχείρηση εξουδετέρωσης του νησιού των τζιχαντιστών.

Με βάση τα πλάνα, το νησί δεν φαίνεται να κατοικείται αλλά οι περιοχές εκατέρωθεν του ποταμού, στην ηπειρωτική χώρα, δείχνουν κατοικημένες. Δεν είναι σαφές εάν απομακρύνθηκαν πολίτες πριν από την επίθεση.

Πηγή: Skynews

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.